Премиерът Бойко Борисов и турският президент Реджеп Ердоган се срещнаха

...
Премиерът Бойко Борисов и турският президент Реджеп Ердоган се срещнаха
Коментари Харесай

Борисов и Ердоган заедно в Сараево, за по-силно сътрудничество и спиране на мигрантите

Премиерът Бойко Борисов и турският президент Реджеп Ердоган се срещнаха в Сараево и разискаха задълбочаването на двустранното съдействие, както и приноса на Турция за преодоляването на мигрантския поток по българската граница, оповестиха от пресслужбата на българския водач.

“Мирът и разговорът са най-хубавите дипломати “, е споделил Борисов на Ердоган. Двамата са разговаряли в границите на срещата на върха на държавните и държавни ръководители в Процеса за съдействие в Югоизточна Европа в Босна и Херцеговина.

По време на диалога Борисов е подчертал значимостта от устойчивото развиване на двустранното партньорство, което е част от българската външна политика. „ Турция е непосреден комшия на България, съдружник в НАТО и основен сътрудник в областите миграция, битка с тероризма, енергийни доставки и сигурност, транспортни коридори, земеделие и отглеждане на животни “, е споделил Бойко Борисов. Българският министър-председател изтъкнал, че страната ни ще продължи да се води от правилата на добросъседство, взаимно почитание, тъждество и невмешателство във вътрешните работи.

Бойко Борисов и Реджеп Тайип Ердоган дадоха висока оценка на активизирането на политическия и икономическия разговор сред България и Турция, като подчертаха положителното развиване на региона на туризма, енергетиката и превоза през последните години, се показва още в известието.

„ Оценяваме приноса на Турция по въпросите с миграцията и поддържаме продължаването на положителните практики, в това число използването на взаимната декларация сред Европейски Съюз и Турция от 18 март 2016 “, е декларирал по време на срещата министър председателят Борисов. Той е бил безапелационен, че мирът и разговорът са най-хубавото средство на дипломацията за всички страни в Европа. „ Страните кандидатки за участие в Европейски Съюз, в това число Турция, са наши непосредствени съседи и ние имаме интерес да изградим район на непоклатимост, сигурност и разцвет, в които полезностите и правилата на Европейски Съюз са обезпечени “, е подчертал още пред турския президент българският министър-председател.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР