Премиерът Бойко Борисов и самите управляващи не може да бъдат

...
Премиерът Бойко Борисов и самите управляващи не може да бъдат
Коментари Харесай

Борислав Цеков: Борисов не може да бъде упрекван в предизборни цели заради папската визита

Премиерът Бойко Борисов и самите ръководещи не може да бъдат упреквани в предизборни цели, срещайки се с папа Франциск, съобщи пред БНР юристът доктор Борислав Цеков, който е и учител по църковно право.

Според него постоянно, когато тече предизборна акция и идват значими задгранични фактори - водачи, държавни ръководители, това непроменяемо се вплита в предизборната картина.

По мотив нежната преднина на Българска социалистическа партия пред ГЕРБ в анкетите за идните евроизбори Цеков означи, че тази преднина е в границите на статистическата неточност: „ Но прави усещане, че абсурдът „ Апартаментгейт “ отшумява, а разликата продължава да се нежна. Т.е., тя е резултат не от по-високо доверие в Българска социалистическа партия, а на ерозия в електоралната база на ГЕРБ “.

„ Отшумяването на тази най-тежка рецесия в историята на ГЕРБ, те не се срутват в допълнение и това би трябвало да се обезпокоителен сигнал за Българска социалистическа партия. Дори при този мощен трус те не съумяха да вземат преднина “, разяснява Борислав Цеков в предаването „ Хоризонт за вас “.

 „ Официалната позиция и цялостното отношение, което сподели Светият синод на Българската православна черква към визитата на папата, бе подходящо, уравновесено и при прецизно спазване на православните догми и на откритите от целия православен свят протокол на връзки с Католическата черква “, сподели доктор Цеков.

И добави, че полемиката към визитата на папа Франциск у нас беше предстояща, предстояща бе и екзалтацията в избрани публични и медийни среди. А евентуално тази екзалтираност е довела до една нараснала сдържаност.

Той означи още, че в профил са се чули оценки, че посрещането на папата от страна на българското духовенство „ било хладно и надали не враждебно “. „ Църквата не е неправителствена организация или някаква политическа институция, която може да влезе в договаряния, да прави взаимни отстъпки. Говорим за съществени, фундаментални истини, канонични положения, които в църквата са открити хилядолетно и в никакъв случай не са се променяли “, акцентира Борислав Цеков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР