Премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев поздравиха Реджеп Ердоган

...
Премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев поздравиха Реджеп Ердоган
Коментари Харесай

Реакции след преизбирането на Ердоган

Премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев поздравиха Реджеп Ердоган за преизбирането му. Бойко Борисов изрази убеждението си, че волята на турския народ ще бъде основа за консолидирано развиване на Турция. Румен Радев изрази убеденост, че връзките сред България и Турция и отсега нататък ще бъдат образец за добросъседство и съдействие. Европейската комисия се надява Турция да остане зает сътрудник.

 © Българска телеграфна агенция
Световни водачи поздравиха Реджеп Ердоган за изборната му победа, измежду тях президентите на Русия, Македония и Иран, както и външното министерство на Китай.

Европейската комисия се надява Турция да остане зает сътрудник на Евросъюза по въпроси от съвместен интерес като миграцията и сигурността, разгласи представител на комисията.
Жан Аселборн - външен министър на Люксембург: " Господин Ердоган в този момент е всевластен човек. Вчера той приказва за демокрацията,сега може да я покаже.Той може да приключи изключителното състояние,да освободи хора от пандиза, да поеме по друг път с Европа. Той взема решение ".
Шефът на НАТО също направи изказване за изборите в Турция.

Йенс Столтенберг - общоприет секретар на НАТО: " Ще поздравя президента Ердоган за преизбирането му. Поздравявам също турския народ за високата изборна интензивност. Турция е основен член на НАТО, освен поради стратегическото си географско състояние. Турция е доста значима в битката против " Ислямска страна " и тероризма ".
Унгарският министър председател Виктор Орбан поздрави Ердоган с писмо, в което показва предпочитание турският президент да посети Унгария.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР