Премиерът Бойко Борисов и председателят на щаба ген. Венцислав Мутафчийски

...
Премиерът Бойко Борисов и председателят на щаба ген. Венцислав Мутафчийски
Коментари Харесай

Правителството и щабът: Разрешава се спорт и заведения на открито, но не и детски градини

Премиерът Бойко Борисов и ръководителят на щаба ген. Венцислав Мутафчийски се появиха пред медиите през днешния ден след рецензиите против изненадващото унищожаване на обичайните брифинги в събота

[Правителствена пресслужба] След парковете и планините втора група действия се позволяват. Сред тях е спортът - тенис, тичане навън, плувни басейни, както и някои заведения, а в небосвод от дни ще бъдат отстранени и пропускателните пунктове към регионалните градове. Всички действия обаче би трябвало да се провеждат при обезпечена отдалеченост и защитни ограничения. Това оповестиха министър председателят и представителите на щаба за противопоставяне на пандемията.

Днес здравният министър би трябвало да издаде заповед. Ето в резюме оповестените промени: Заведенията навън и терасите им. Ще бъдат разказани ясни правила за отдалеченост и хигиенични ограничения. Обектите ще проработят след инспекции от РЗИ и организацията по храните дали дават отговор на условията. Това ще отнеме време и ще сътвори условия за надзорен напън и приоритизиране. Индивидуален спорт навън - тенис на корт , бягане в парк или на стадион, закрити плувни басейни (не и в спа хотели). И при тях ще има правилник за санитарни ограничения и допуск в съблекални. Отпадане на пропускателните пунктове , като тук срокът е сряда. Вече ще се заграждат по-тесни зони като махали, улици и други Матури ще има за завършващите. Транзитните тирове и рейсове няма да попълнят декларациите, изисквани в този момент при влизане в страната. Ще се възобновят шофьорските курсове . Засега не е реализирано единодушие за яслите и детските градини. Както и за отварянето на къщите за посетители и хотелите, като тематиката ще бъде разисквана с съдружния сътрудник на ГЕРБ във вторник, заяви Борисов.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Утре ръководещите ще са подготвени с план на закон или промени към съществуващи закони, които да обезпечат запазването на здравните и финансови ограничения след отпадане на изключителното състояние от 13 май.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР