Премиерът Бойко Борисов и председателят на парламентарната комисия по култура

...
Премиерът Бойко Борисов и председателят на парламентарната комисия по култура
Коментари Харесай

Ексклузивни СНИМКИ от посещението на Борисов и Рашидов в Истанбул

Премиерът Бойко Борисов и ръководителят на парламентарната комисия по просвета Вежди Рашидов се срещнаха с президента на Турция Реджеп Ердоган и премиера на страната Бинали Йълдъръм. Борисов и Рашидов бяха в Истанбул за откриването на реставрираната черква „ Св. Стефан”. След формалната гала в храма двамата организираха диалози с Ердоган и Йълдъръм.



Преди откриването на актуализирания храм някогашният министър на културата изясни, че възобновяване на Желязната черква е станало допустимо с помощта на положителната дипломация на държавното управление на премиера Борисов.



„ Най-хубавото е, че стана нещо прелестно – това е монумент на културата на Турция. След като ние реставрирахме с европейски пари Ески джамия в Стара Загора и Джумая джамия в Пловдив, като наши монументи на културата, имахме съображение, несъмнено, да преговаряме за това.



Но най-важния триумф, който реализира държавното управление е, че след близо 100 години искане на екзархичните парцели, след един формален обяд, успяхме да си ги върнем “, разяснява Рашидов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР