Премиерът Бойко Борисов и председателят на Европейския съвет Доналд Туск

...
Премиерът Бойко Борисов и председателят на Европейския съвет Доналд Туск
Коментари Харесай

ВЪВ ВАРНА: Борисов и Туск обсъдиха срещата ЕС - Турция

Премиерът Бойко Борисов и ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск разискаха упованията от лидерската среща Европейски Съюз – Турция. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

В диалог, който предшества работната вечеря през днешния ден, двамата подчертаха значимостта на срещата с президента на Турция Реджеп Тайп Ердоган.

„ Както нееднократно съм заявявал, за България е значимо да има положителни връзки със своя комшия. Добрите връзки са значими и за Европейски Съюз поради преодоляването на миграционния поток, който сътвори доста проблеми на Съюза през последните години ", уточни българският министър-председател.

Борисов акцентира, че България е заинтригувана от нормализирането на разговора сред Анкара и Брюксел и ще се опита да способства за реализиране на съгласие, което позволява, а не основава проблеми.

" Идеята ти за тази среща като опция да бъде възобновен разговорът с Турция е чудесна и се цени високо от всички, с които съм обсъждал тематиката ", сподели на премиера Борисов ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск. Той уточни, че са насъбрани доста въпроси, които би трябвало да бъдат разисквани. Според него най-хубавият метод за разрешаването им е разговорът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР