Премиерът Бойко Борисов и председателстващият Съвета на министрите на Босна

...
Премиерът Бойко Борисов и председателстващият Съвета на министрите на Босна
Коментари Харесай

Борисов и Звиздич обсъдиха създаването на регионална авиокомпания

Премиерът Бойко Борисов и председателстващият Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич разискаха през днешния ден в Министерския съвет основаването на районна самолетна компания, която да свързва столиците на балканските страни. Това оповестиха двамата след срещата си.

Денис Звиздич е на публично посещаване в България от през вчерашния ден по покана на Бойко Борисов.

Българският министър председател съобщи, че е упълномощил на министъра на превоза да прегледа тематиката за полети сред 4-5 страни от района, които нямат свои самолетни компании.

Борисов уточни още, че по другите инфраструктурни планове - автомагистрали и жп пътища - се работи. Всяка една страна по трасетата би трябвало да постави оптимални старания да приключи своите сектори.

Министър-председателят съобщи, че политическият хайлайф на Балканите е схванал, че единственият път за страните от района е участие в Европейски Съюз и НАТО. Според него би трябвало да се работи оптимално бързо, като се употребява инерцията, която се е основала през тези няколко месеца.

Важно е да дадем действителна вероятност на страните от Балканите за присъединение към Европейския съюз. Не желая да наподобявам като огромен оптимист, само че единствено преди година тематиката за присъединението на страните от Западните Балканите към Евросъюза изглеждаше като безусловно невъзможна, сподели Бойко Борисов.

Денис Звиздич благодари на България, че е сложила тематиката за участие на страните от западните Балкани в Европейски Съюз като приоритет по време на председателството на Съвета на Европейски Съюз. Той уточни, че страната му е изпълнила всички условия на Европейска комисия и чака до края на годината да получи статут на кандидат-член на Европейски Съюз и да стартира договарянията за участие.

Босна и Херцеговина работи интензивно за интеграция в НАТО, за върховенството на закона в страната и за основаване на контакти със прилежащите страни в района. Целта ни е мир, непоклатимост и стопански разцвет, които да задържат младежите в страната, сподели Звиздич.

Той уточни, че Босна и Херецговина е световна страна, културно принадлежаща към Европа и осъзнаваща значимостта на стабилността. В страната има четири религии и не се поддържа никаква форма на радикализъм.

Мисля, че Денис Звиздич доста ясно и тъкмо отговори какви ограничения и какъв брой работа са свършили нашите сътрудници по тематиката коренен ислям, съобщи министър председателят Бойко Борисов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР