Премиерът Бойко Борисов и министърът на околната среда Емил Димитров

...
Премиерът Бойко Борисов и министърът на околната среда Емил Димитров
Коментари Харесай

Предлагат извънсъдебно споразумение между община Горна Оряховица и МОСВ

Премиерът Бойко Борисов и министърът на околната среда Емил Димитров са разговаряли с кмета инж. Добромир Добрев по проблема с програмата за по-чист въздух на Горна Оряховица и жалбата на вестната администрация в съда, която блокира националната стратегия „ Околна среда” за над 100 млн.лв, съобщи NOVA.

Кметът е получил увещание, че ще се предложи извънсъдебно съглашение сред Общината и Министерство на околната среда и водите, с цел да тръгне националната стратегия, а Горна Оряховица ще получи финансиране от ПУДООС за своите ограничения против замърсяването на въздуха. Върви се към разрешаване на казуса и извънсъдебно съглашение, което да отпуши стратегия, а градът да получи 7 млн.лв. за битка с мръсния въздух. Това заяви кметът във фейсбук страницата си. " Тази тематика е моя идея, която от дълго време пазя с всички сили.

Знаете, че внесохме правосъдна тъжба против Министерство на околната среда и водите поради решение, което ни лиши от финансиране по програмата „ Околна среда “ и по този начин се осуети реализирането на ограниченията за възстановяване качеството на атмосферния въздух. Днес и министър председателят, и министърът показаха мнение, че жалбата ни против министерството е аргументирана и има съображение. Горна Оряховица и Министерство на околната среда и водите ще се спогодят извънсъдебно. Това се разбрахме по време на диалога.

А министър Емил Димитров ме увери, че общината ще получи финансиране по ПУДООС! Ще бъде направено всичко належащо това да се случи, чакаме решението на Министерски съвет във допустимо най-кратки периоди ", написа инж.Добрев. Той напомня, че в Програмата за възстановяване качеството на атмосферния въздух, са планувани редица ограничения, като безвъзмездна за жителите замяна на печките на твърдо гориво.

" Радвам се, че въпросът с чистотата на въздуха в нашия град потегля към своето позволение. Лично аз ще продължа да влагам цялата си сила по тематиката, тъй като справедливостта е на наша страна. В случая всички горнооряховчани бяхме ощетени от едно погрешно чиновническо решение ", приключва той.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР