Премиерът Бойко Борисов и министъра по въпросите на ЕС на

...
Премиерът Бойко Борисов и министъра по въпросите на ЕС на
Коментари Харесай

България и Турция спират мигрантите към ЕС

Премиерът Бойко Борисов и министъра по въпросите на Европейски Съюз на Турция и основен договарящ Йомер Челик дадоха висока оценка на напъните на двете страни за справяне с миграционния поток. Това стана по време на среща сред двамата в Министерски съвет, осведомиха от държавната пресслужба. Борисов и Челик регистрираха позитивния резултат от Споразумението сред Европейски Съюз и Турция по миграцията, довели до действително понижаване на броя на незаконните мигранти, влизащи в Европейски Съюз. Българският министър председател и турският евроминистър потвърдиха постоянното и стабилно развиване на връзките сред България и Турция, както и че последните са приоритет на българската външна политика.

По време на диалога Бойко Борисов акцентира, че Турция е непосреден комшия на България, съдружник в НАТО и значим сътрудник в области като миграция, битка с тероризма, енергетика, земеделие, търговия. “Активният и градивен разговор на разнообразни нива през последни месеци способства за основаване на позитивна атмосфера в двустранните връзки ”, съобщи българският министър председател.

По време на диалога министър-председателят Бойко Борисов и турският министър установяваха и интензивното икономическо съдействие сред двете страни и показаха единодушие, че има още благоприятни условия за развиване на двустранните връзки в секторите енергетика и енергийна инфраструктура, вложения, отглеждане на животни, превоз, туризъм.

Припомняме, че преди дни в Будапеща българският министър председател прикани водачите на Европейски Съюз да стартират да мислят за “стратегическо съглашение единствено с Турция ”. По думите му последното може да замести дълго траялите договаряния за присъединението на страната към съюза.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР