Премиерът Бойко Борисов и лидер на ГЕРБ събра всичките си

...
Премиерът Бойко Борисов и лидер на ГЕРБ събра всичките си
Коментари Харесай

Борисов се похвали с кметовете си и обвини ДБ, че са се 'съешили' с Нинова

Премиерът Бойко Борисов и водач на ГЕРБ събра всичките си новоизбрани 140 кметове на общини, с цел да показва изборна победа, и упрекна “Демократична България”, че се е “съешила” с Мая Манолова, Корнелия Нинова и президента Румен Радев.

Събитието в Кино “Люмиер” беше оповестено като Национална среща на ГЕРБ. То беше намерено от секретаря на ГЕРБ и началник на предизборния щаб на партията Цветомир Паунов. Той изясни, че събирането се прави, с цел да покаже, че ГЕРБ още веднъж е първа политическа мощ и най-голямата партия в България със 803 899 гласа на локалните избори. На киноекрана зад него се прожектираха карта на България и графики с резултатите от изборите по места.

Паунов регистрира, че ръководещата партия в 163 общини има най-вече общински съветници, Българска социалистическа партия са трети 40, а Държавно стопанско предприятие имат 54. ГЕРБ е усилиха съветниците си с 80, които към този момент са 1807. От 130 кмета до момента ГЕРБ ги усилва на 140.

Всички кметове един по един излязоха на сцената, съпроводени от забележи от партийния водач Бойко Борисов, които за жалост не се чуваха в залата. На първия ред тъкмо до Борисов седеше Росен Плевнелиев,

Тези победи се дължат на мощния водач, който ни сплотява - господин Бойко Борисов, съобщи Паунов. След него взе думата Росен Плевнелиев и в речта си също атакува “Демократична България”.

Лидерът на Съюз на демократичните сили, които се явиха в коалиция с ГЕРБ на доста места, Румен Христов сподели, че откакто Демократична България са подкрепили БКП-БСП, “вече имаме идеологически разлики и няма по какъв начин да бъдем заедно”. “Основният извод за мен е, че десницата е мощна и ръководи, а Българска социалистическа партия не е алтернатива”, сподели Христов.

След това на сцената се качи Борисов под одобрителни аплодисменти. "Гледах я Нинова, на една трибунка разгласи старта на смяната. Един социолог сподели, че чул пропукването на ГЕРБ. Това ни окуражи да покажем по какъв начин наподобява пропуканият ГЕРБ”, съобщи Борисов. “Със Съюз на демократичните сили някъде бяхме в съпротива. Както виждате, нашият съперник във Видин - докторът (Цветан Ценков определен от Съюз на демократичните сили - бел. авт) е тук измежду нас. В Пазарджик с Тошко (Тодор Попов) се борихме, само че той е тук измежду нас. Защото те са демократи”, сподели Борисов. “Цяла седмица слушах единствено за Благоевград и Русе. Нали единствено преди 3 месеца от Хасково тръгваше смяната. На първи тур - победа. На Делян Добрев ще му кажа, че по-добра реабилитация от тази няма”, съобщи Борисов. Добрев напусна Народното събрание след разкрития на Елена Йончева.

“Трябва да спрем да ги назоваваме десница. Това са деца, внуци на някогашната номенклатура”, сподели Борисов по адрес на “Демократична България”. От изявлението му се разбра, че съгласно него последователите им са дали своят вот за самостоятелния, подсилен от Българска социалистическа партия, претендент за кмет на София Мая Манолова. От “Демократична България” приканиха последователите си да гласоподават по съвест на балотажа.

Борисов сподели още, че “с тази войска, в случай че им създадем едни предварителни избори”, може да се направи болшинство, само че ще се похарчат едни 60 млн. После описа небрежно триумфите на държавното управление - че няма бранш, който не е в растеж, под 4% безработица, пердах по контрабандата.

Според Борисов това, че в ромските секции всеобщо в София се гласуваше за Йорданка Фандъкова, е скица, сходна на Костинбродската спекулация. ”Понеже споделиха ромите, че обичали Бойко... Те като ме видят, скачат и викат, това е тъй като им осигуряваме работа, вкарахме 50 000 деца да учат. (...) За София да си приказваме с високоинтелигентните. Ако не са ромите в София, кой ще ни чисти, кой ще ни погребва? Мръсната работа я правят единствено те. Ние сме им обезпечили да си изкарват с почтен труд парите”, сподели още министър председателят. Друг негов аргумент беше, че в ромските секции в цялата страна на президентски избори Румен Радев е получил 40 915 гласа, “а за нашата Цецка два пъти по-малко”. След това загатна, че още не е минал срокът за следствие на аферата Костинброд.

“Тия ли демократи бе, те ли се съешиха с Христо Иванов и Атанасов? Искаш ли да ти кажа, Росене, това не е градска десница, това е опозицията вътре в комунистическата партия, която е била”, продължи да атакува “Демократична България” Борисов. От думите му се разбра, че той слага в един кюп Българска социалистическа партия, президента Румен Радев и “Демократична България”.

Според него враговете му се озлобили най-вече откакто държавното управление реши да купи F-16, до момента в който служебният кабинет, назначен от Румен Радев, съвсем беше купил Грипен. След това, като аргументи изреди строителството на интерконекторната връзка с Гърция за полутечен газ, Балкански поток и така нататък “Но не си сдържаха нервите, когато службите хванаха за шпионаж няколко индивида. Това ги разкри и отидоха при Мая”, обясни конспирацията на новите си кметове и актива на ГЕРБ Борисов. “Защо не ни поддържаха, с какво им хареса Мая? Мутрата ли е Фандъкова или диктаторът”, попита риторично той.

Към края на речта си Борисов заръча на кметовете да създадат по този начин, че хората да видят, че милеят за тях. “Като видиш една на земята хартийка, ще я вземеш”, заръча той. На кмета на Мъглиж, който Борисов оприличи на Боримечката, заръча самичък да подвига, в случай че види паднало дърво.

“За да се посмеете, вижте кметовете в родните им места - Славяново (Румен Радев), Мизия, Крушовоца (Корнелия Нинова) и Кюстендил (Мая Манолова) ", сподели още Борисов.

Накрая заръча на деятелите си да карат деликатно и отхвърли да беседва с публицисти.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР