Премиерът Бойко Борисов и грузинския му колега Мамука Бахтадзе ще

...
Премиерът Бойко Борисов и грузинския му колега Мамука Бахтадзе ще
Коментари Харесай

Бойко Борисов ще обсъди важни енергийни и транспортни теми


Премиерът Бойко Борисов и грузинския му сътрудник Мамука Бахтадзе ще обсъдят тематики свързани с енергетика и превоза във вторник в Министерски съвет, оповестиха от „ Дондуков “ 1.

Бахтадзе е на публично посещаване у нас по покана на българския министър председател. Двамата ще проведат диалог на четири очи, последван от пленарно съвещание на двете делегации. Във фокуса на диалозите ще бъдат и активизирането на икономическите и комерсиалните връзки, както и съдействието в областта на инфраструктурата. Последната среща на министър председателите беше през септември 2018 година в Ню Йорк по време на 73-ата сесия на Общото заседание на Организацията на обединените народи. Сред обсъжданите тематики тогава бяха поддръжката на България за евроатлантическата вероятност на Грузия, както и партньорството в защитата и сигурността.

В делегацията на Бахтадзе са министърът на външните работи на Грузия Давид Залкалиани, зам.-министърът на стопанската система и устойчивото развиване Акаки Сагирашвили и ръководителят на Комисията по външна политика в Народното събрание на Грузия - Софио Кацарава. От българска страна с премиера Борисов ще бъдат вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и зам.-министърът на стопанската система Лилия Иванова. /monitor.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР