Премиерът Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров се прикриват

...
Премиерът Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров се прикриват
Коментари Харесай

Десните: Борисов и Цацаров се прикриват един друг, има явна злоупотреба с личния ни живот

Премиерът Бойко Борисов и основния прокурор Сотир Цацаров се прикриват един различен. Има очевидна корист с персоналния ни живот. Това се споделя в публична позиция на Политическа партия „ Движение Да България “ и Политическа партия „ Демократи за мощна България “. Тя е по отношение на разкритията на шефа на бюрото за надзор на СРС Бойко Рашков, че у нас нелегално се подслушват политици, публицисти и магистрати. Ето какво споделят десните:
СВИДЕТЕЛИ съдебномедицинска експертиза НА ЯВНА ЗЛОУПОТРЕБА С НАМЕСАТА НА

ДЪРЖАВАТА В ЛИЧНИЯ НИ ЖИВОТ

Очевидно Цацаров и Борисов се прикриват един различен

За подред път ръководещите демонстрираха, че за тях демокрацията и правовата страна нямат стойност, а истината и обстоятелствата се прикриват комфортно, обслужвайки ползите на избран кръг от хора, които имаме злочестието да назоваваме държавници. Свидетели сме на жестоко прикриване на злоупотреби от страна на властта с тайната на персоналния живот, кореспонденцията и правото на изложение, обезпечени от Конституцията. Безконтролното подслушване обгръща към този момент и обществените мрежи.

През миналата седмица, ръководителят на Националното бюро за надзор върху специфичните разследващи средства, още веднъж, този път в Парламента, изнесе стряскащи обстоятелства, свидетелстващи за непозволено подслушване и следене на български жители от страна на органите, имащи такива пълномощията. Още повече, той непосредствено съобщи, че се пречи на ръководеното от него бюро да извършва отговорностите си за надзор върху тази активност.

В отговор на тези тежки разкрития, основният прокурор репликира, че публицисти не са подслушвани, а показаната информация е eдва ли не политически спектакъл. А той от къде има тази информация? На какво съображение основният прокурор генерализира подобен отговор, при изискване, че той не е орган, който има право да знае, във връзка с кои лица се ползват специфични разследващи средства. Отделно от това, по този начин и не стана ясно по каква причина и по чия покана, господин Цацаров въобще се яви на това съвещание на Народното събрание.

Но най-важното събитие, което остана скрито е, че държавните органи, които ползват подслушването и следенето са на послушание на министър - ръководителя и той носи директна отговорност за цялостната им активност. Явно се постанова извода, че при злоупотребите с властта министър - ръководителят и основният прокурор взаимно и удобно се прикриват.

Не инцидентно ръководещите доста настойчиво отхвърлят да се занимават с тези въпроси. Кой дава отговор за специфичните служби в страната? Кой има интерес да потиска и прикрива информация, изнесена от Бюрото, тъй като очевидно се злоупотребява с намесата на страната в персоналния живот на жителите.

Независимо от ниското публично доверие на българските жители към Парламента, това е единствената институция, която по реда на парламентарния надзор, би могла да извърши задълбочена инспекция за тези злоупотреби. През месец септември т.г. настояхме Комисията за надзор на службите за сигурност, използването и потреблението на специфичните разследващи средства и достъпа до данните по Закона на електронните известия да изслуша ръководителят и всички членове на Националното бюро и да извърши детайлна инспекция за всички случаи на корист със специфични разследващи средства.

Сега настояваме депутатите да предизвикват и основат нарочна анкетна комисия, която да обясни обстоятелствата, да осведоми българската общност и най-важното, да изиска да се потърси отговорност от отговорните длъжностни лица.

Политическа партия „ Движение Да България “

Политическа партия „ Демократи за мощна България “
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР