Премиерът Бойко Борисов и евродепутатът и лидер на ПЕС Сергей

...
Премиерът Бойко Борисов и евродепутатът и лидер на ПЕС Сергей
Коментари Харесай

Фоторепотаж в БЛИЦ: Борисов и Станишев рамо до рамо на дискусията "България в Еврозоната"

Премиерът Бойко Борисов и евродепутатът и водач на ПЕС Сергей Станишев застанаха един до друг по време на полемика на тематика " България в Еврозоната. Икономическата логичност против митовете ". Двамата водачи участваха в надпартийното събитие, с цел да може да се ускори публичният спор към бъдещето на Европейски Съюз и България. Случайно или не обаче и двамата бяха подбрали сини вратовръзки, евентуално като отпратка към цветът на Европа.


Организатор на събитието бе точно Станишев, който още в уводните си думи към аудиторията посочи някои от главните легенди, свързани с присъединението на страната ни към Шенген и Еврозоната.


" Днес Еврозоната не е същата като преди 10 години ", уточни Станишев и добави, че са нужни освен политически послания, само че и политическа отговорност, с цел да се реализиран задачите. " Обществената настройка е значима, само че тя би трябвало да бъде осведомена, сподели още водачът на ПЕС.

От своя страна министър председателят Бойко Борисов стартира с смешка речта си, като назова другият организате Ева Майдел с моминското ѝ име Паунова и спомен, че това ще е мотив да влезе в емисията на " Господари на ефира ".


Но въпреки да се разсмя аудиторията първоначално, министър председателят заприказва какъв брой е значима стабилността на страната.

" Ако ни одобряват в Еврозоната и на следващия ден се счупи страната, ще има още една страна като Гърция, за която да заплащат ", съобщи Борисов, само че посочи, че в последните години нашата страна е постоянна и няма такава заплаха, още повече, че в изискванията на рецесия не сме си продали златния запас.

" Почти съм уверен, че в границите на една година, ще можем да се поздравим с триумф по повод влизането в чакалнята на Еврозоната. За няколко месеца няма да стане, системата е доста консервативна, доста мудна и страховете са огромни ", сподели още министър председателят.



Борисов призна и какво е научил едвам през вчерашния ден.
" Моите почетения към БНР и неговия ръководител, само че той би трябвало да изясни, че нашата функционалност е да дадем дотацията, а към този момент по какъв начин разпределя парите е негова работа. Вчера разбрах, че БНР има 4 оркестъра. Аз мислех, че функционалността на радиото е напълно друга.

" Каква свирня под моите прозорци. Има и пазарен принцип - изнасят се концерти, продават се билети, уточни Борисов ".

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова също се появи на форума, само че чак след края на първата част. Затова пък я извини сътрудника ѝ Драгомир Стойнев.





Цанка ДОНКОВА, БЛИЦ
Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР