Премиерът Бойко Борисов е връчил на посетилия София сръбски външен

...
Премиерът Бойко Борисов е връчил на посетилия София сръбски външен
Коментари Харесай

Борисов подарил на Вучич картина от строежа на Балкански поток, Божков му се подигра

Премиерът Бойко Борисов е връчил на посетилия София сръбски външен министър Никола Селакович подарък за президента на западната ни съседка Александър Вучич, написа белградският всекидневник „ Новости “, представен от Агенция Фокус.
Сръбското издание показва, че става въпрос за картина, отразяваща миг от откриването на работата по градежа на газопровода „ Балкански поток “ и пуска фотография.

Bulgarian PM Borisov`s present to Serbia`s President Vucic: an oil paining in the good socialist realism tradition of the two statemen inspecting the building of Turkish Stream gas pipeline.
— Julian Popov (@julianpopov)  Вучич разгласи формалното разкриване на „ Балкански поток “ Вучич разгласи формалното разкриване на „ Балкански поток “
От на следващия ден заран Сърбия ще получава съветски природен газ от България по газопровода „ Балкански поток “, който е продължение на &...

Интересно е да се означи, че през последните седмици Вучич не стопира да се хвали с " Балкански поток " и даже си провежда откриването му на сръбска територия, до момента в който всекидневно рекламиращият се с плана български министър председател Бойко Борисов обществено мълчи по тематиката.
" Новости " написа, че Селакович е разговарял с Борисов за политическото, инфраструктурното и икономическото съдействие сред двете страни, както и за ограниченията, подхванати в битката против вируса Covid-19.
На срещата на първия посланик на Белград с българската му сътрудник Екатерина Захариева, отбелязва „ Новости “, двамата са установили, че отличните персонални връзки сред сръбския президент и българския министър-председател са от огромно значение за двустранното съдействие сред двете страни, което би трябвало да се ускори посредством политически разговор на равнище външни министри.
Първото, което е направил сръбският министър след идването си, е било да посети храма " Света Неделя ", където се е поклонил пред мощите на Светия цар Милутин и е разговарял с основния секретар на Синода на Българската православна черква свещеник Герасим.
 България заплаща по-скъпо от Сърбия за съветския газ по Турски поток - в действителност ли? България заплаща по-скъпо от Сърбия за съветския газ по " Турски поток " - в действителност ли?
Междувременно цената на природния газ за България е с 10 % по-висока от тази за Сърбия. Това написа в своя Фейсбук профил някогашни...
Следобед той се срещна и с президента на България Румен Радев, отбелязва изданието. Това е първото публично двустранно посещаване на равнище външни министри от 2014 година насам.
В обществените мрежи мигновено последва реакция от страна на обвиненият предприемач Васил Божков.
" Тази я нямам в сбирката. Купувам ", написа той в Twitter.

Тази я нямам в сбирката. Купувам.
— Vassil Bojkov (@BojkovVassil)
пък посланието му беше друго. " Национализация, репресии, индустриални пейзажи... Следва фетиш към личността и смяна на чл.1 в Конституцията. Ще го направи, в случай че му разрешите. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР