Премиерът Бойко Борисов е решил да се преизмисли като по-националистически

...
Премиерът Бойко Борисов е решил да се преизмисли като по-националистически
Коментари Харесай

Борисов се преизмисли като по-националистически настроен лидер, търси популярност |

Премиерът Бойко Борисов е решил „ да се преизмисли като по-националистически надъхан водач ", заради отслабената си позиция във вътрешнополитически проект. Да печели известност на база на залитания в такава посока.  

Това съобщи политоголът доцент Даниел Смилов, учител в Софийския университет, по БНР, като разяснява ветото на страната ни за договарянията на Северна Македония за участие в Европейски Съюз. 

" Инцидентът с ветото “ за Северна Македония е „ чудноват от доста гледни точки “, разяснява той. Това е в несъгласие с позиции, които до момента страната ни е отстоявала, тъй като от 90-те години ние сме страната, която най-активно е подкрепяла Македония за нейното еврочленство и това е наш стратегически приоритет, разяснява Смилов. 

И в този момент ние сме подготвени всичко това да зачеркнем, да налеем маслото в различен огън – на настроенията в самата Европа, че част от Балканите нямат място в Европейски Съюз. Това към този момент е работа против българския дълготраен интерес. Интересно за какво ГЕРБ го прави това. Процесът на разширение е значим за нас и в случай че го блокираме, обричаме района си на маргинално битие в периферията на Европа., сподели още Смилов. 

Според него е чудноват методът, по който сме избрали да оказваме помощ на Македония по пътя й към Европейски Съюз. В контракта за добросъседство има доста общи и обтекаеми формулировки и е мъчно да се построи ясна позиция на негова основа, акцентира преподавателят. От политическите изявления у нас пък не става напълно ясно какво би ни удовлетворило в къс интервал, с цел да вдигнем ветото, означи политологът.     

Може би сме в такава обстановка, че би трябвало да се мисли за опит за излизане от клопката, в който сме влезнали. Анекси, може би заявления биха били някакво решение, счита Смилов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР