Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на парламентарната група на ГЕРБ

...
Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на парламентарната група на ГЕРБ
Коментари Харесай

След ветото: И Борисов поиска промяна на поправката Домусчиев

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на парламентарната група на ГЕРБ " да създаде и внесе нова корекция в Закона за приватизацията и следприватизационен надзор ", с която " да отпаднат всички подозрения за лобизъм в интерес на една или друга страна ".

Съобщението от парламентарната група на ГЕРБ за разпореждането на водача ѝ идва 26 минути откакто прессекретариатът на президента Румен Радев заяви, че президентът е наложил несъгласие на признатите предходната седмица разпореждания. Президентът възразява против измененията, с които със задна дата срокът за уговорките на купувача на държавна благосъстоятелност се редуцира от 10 на 5 години.
Измененията бяха импортирани от депутати от " Обединените патриоти " - " Атака " и Вътрешна македонска революционна организация, а вицепремиерът Валери Симеонов (лидер на третия участник в патриотичната коалиция НФСБ) ги свърза с ползите на предприемачите Кирил и Георги Домусчиеви , които по негови оценки би трябвало да платят 58 млн. лева неустойки за неизпълнени отговорности след приватизацията на Български морски флот преди 10 година Симеонов даже заплаши, че НФСБ ще напусне ръководещата коалиция, в случай че законът бъде признат, само че това към този момент не се е случило.
От днешното известие на ГЕРБ се схваща, че министър председателят Борисов чака нови текстове, които " изрично да плануват забрани за разпростиране на действието по отношение на заварени приватизационни контракти ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР