Премиерът Бойко Борисов е против забраната за външно финансиране по

...
Премиерът Бойко Борисов е против забраната за външно финансиране по
Коментари Харесай

Борисов нареди на ГЕРБ да няма ограничения за финансиране на организации на магистрати от ЕС

Премиерът Бойко Борисов е срещу възбраната за външно финансиране по европейски стратегии на организации на магистратите, който са заложени в плана за промени в Закона за правосъдната власт. Това заяви министърът на правораздаването Цецка Цачева.

Законопроектът беше импортиран от депутати от парламентарните групи на ГЕРБ и на " Обединените патриоти " и през днешния ден ще бъде гледан на съвещание на правната комисия в Народното събрание. Срещу ограничаването публично се оповестиха Съюзът на съдиите, Съюзът на юристите, Асоциацията на прокурорите и 19 други неправителствени организации.

След съвещанието на държавното управление Цачева сподели, че е опълномощена да показа позицията на държавното управление. Тя е, че е неприемливо да се вкарва възбрана за прилагане на средства по европейски стратегии и фондове. Ограниченията би трябвало да отпаднат сред първо и второ четене в Народното събрание, сподели Цачева. На въпрос на " Дневник " дали възбраната за финансиране по други стратегии финансирани от Съединени американски щати и сътрудници на Европейски Съюз, като Швейцария и Норвегия, Цачева отговори, че това ще бъде дискутирано от правната комисия.

От асоциацията на прокурорите подсетиха, че в отчета на Европейската комисия за България за осъществяването на политиките на Европейския съюз в региона на околната среда за 2016 година е дадена висока оценка на активността на Асоциацията на прокурорите в България по завършилия план на тематика " Повишаване на контрола и спазването на разпоредбите, открити в законодателството за запазване на околната среда и ръководство на рисковете ". Същият план е осъществен с финансовата поддръжка на тематичен фонд " Сигурност " на Българо-швейцарската стратегия за съдействие, за понижаване на икономическите и обществени неравенства в границите на разширения Европейски Съюз ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР