Премиерът Бойко Борисов е предупредил британската си колежка Тереза Мей,

...
Премиерът Бойко Борисов е предупредил британската си колежка Тереза Мей,
Коментари Харесай

Борисов споделил с Мей личен опит: Разводите струват скъпо

Премиерът Бойко Борисов е предизвестил английската си колежка Тереза Мей, че разводът на Англия с Европейски Съюз ще коства скъпо и на двете страни. По време на парламентарния надзор той показа персонален опит с разводите:

" Основният проблем, който виси със страшна мощ това, е Брекзит и съгласно мен този бракоразвод, от моя опит знам, че разводите постоянно са скъпи и страдат децата. Това съм споделил на госпожа Мей и ще видите, че този бракоразвод ще бъде доста безценен и тежък за Европа и Англия ", сподели Борисов.

Той отговори на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която го попита какви са целите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Във въпроса си водачът на социалистите попита Борисов и какво е отношението му по тематиката " Европа на две скорости ", каква е позицията на България по петте сюжета, които ръководителят на Еврокомисията Жан Клод Юнкер предложи през март и по какъв начин ще бъде отстоявана по време на председателството. 

Нинова даде образец с двойния стандарт при храните. 

В отговор Борисов изясни, че " не можем да се сърдим на тези, които са приели еврото ". " Ако не желаеме да изпаднем във втора, трета или пета скорост, би трябвало газ ", сподели Борисов и разясни, че от понеделник страната получава цялостен достъп до шенгенската осведомителна система. " Не виждам нещо което би могло да ни тревожи сега ", разясни той.

" Говорете си за разводите, ние ще сложим въпрос за ориста на българите във Англия ", сподели Нинова.

Тя сподели още, че след изборите сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия е извършена среща, на която е реализирано единодушие по тематиката за българското председателство всички решения да минават първо през Народното събрание. " Разбира се, вие ме излъгахте, отидохте и поехте ангажимент, за който в този момент ние нищо не знаем ", сподели Нинова. Тя изясни, че от левицата внасят предложение за спор в Народното събрание по българското председателство. 

Борисов отговори и на запитване на Нинова за това дали страната ни е поемала задължения за приемането на нова квота бежанци. По думите му с изключение на в началото декларираните 1200 души, не е имало последващи ангажименти. Според Корнелия Нинова обаче в изявлението на Борисов имало несъгласие, тъй като е гласуван заем от 400 млн. лева, обвързван със съфинансирането на европейски стратегии, в който се посочвало, че част от средствата ще отидат и по политики, свързани с имигрантите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР