Премиерът Бойко Борисов е повикал на спешен разговор в Министерския

...
Премиерът Бойко Борисов е повикал на спешен разговор в Министерския
Коментари Харесай

Кабинетът изтегля Гинка Върбакова от сделката с ЧЕЗ

Премиерът Бойко Борисов е повикал на незабавен диалог в Министерския съвет в 8.30 сутринта в четвъртък купувача на бизнеса на ЧЕЗ в България Гинка Върбакова, оповестиха държавни източници.

Според неофициалната информация тя е заявила подготвеност да се отдръпна от договорката, защото не е имала желание да предизвика сходен скандал, нито да взе участие в скрит план за свалянето на ръководещите, както заподозря министър-председателят.

Кабинетът пък обмисля вид, в който страната да се включи в изкупуването на бизнеса на ЧЕЗ у нас, доколкото това е допустимо, и по този начин дефинитивно да бъде комплициран завършек на случая, научи Mediapool. Предложение в тази посока към този момент направи един от съдружните сътрудници на ГЕРБ – Волен Сидеров.

На срещата в Министерски съвет участват още вицепремиерът Томислав Дончев и финансовият министър Владислав Горанов. Пред тях и Борисов Върбакова разказала детайлности от процедурата за продажбата на ЧЕЗ в България и е заявила, че от кабинета познава само енергийния министър в оставка Теменужка Петкова, която обаче не била виждала от дълго време.

Разговорът им става факт на фона на неофициалната информация на Mediapool, че договорката е пред неуспех поради разразилия се в последните дни политически скандал, който неимоверно увеличи риска за банките, подсигурили реализирането на покупката.

Очаквайте детайлности.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР