Премиерът Бойко Борисов е отново на обиколка из страната. Този

...
Премиерът Бойко Борисов е отново на обиколка из страната. Този
Коментари Харесай

Борисов провери депо за отпадъци и обясни смъртността в България

Премиерът Бойко Борисов е още веднъж на обиколка из страната. Този път, чиято стойност е за над 19 млн. лв.. Заедно с него бе здравният министър Костадин Ангелов, както и на екологията - Емил Димитров - Ревизоро.

 Епичните салта на Борисов за ковид Епичните салта на Борисов за ковид
В услуга на множеството комплицирани жители, пускаме няколко уточнения, свързани с избрани изявления на премиера.  Април 2020...
Кметът разясни, че остарялото хранилище към този момент е рекултивирано с 4 млн. лв.., а неговият потенциал е бил изминал още далечната 1986 година Поясни, че това са били тежки планове и благодари на властта.
" То по тази причина не е правено, тъй като коства 31 млн. лв. ", изясни Борисов. " Да хвърляш по ливадите е гратис.
Затова не е правено. След това вървят, възпламенят по ливадите. А по-късно Ангелов вика първи сме по смъртност. ", сподели министър председателят, който означи, че на мястото на депото преди е било една поляна, цялостна с отпадъци.
Емил Димитров разясни, че депото ще обслужва 7 общини.
Борисов прегледа депото и инсталацията за сепариране., чиято цел е да се понижи размерът, който по-късно да отиде в клетката за депониране. Част от вторичният боклук пък го продават на други компании, които го употребяват за своята продукция. Премиерът посочи, че сходни депа се строят в Ямбол и Шумен.
 Агенция Франс Прес за мръсния въздух и бурята COVID-19: България се задушава от две страни Агенция Франс Прес за мръсния въздух и бурята COVID-19: България се задушава от две страни
С настъпването на зимния сезон в България специалистите са обезпокоени от " съвършената стихия " от опасности за здравето: високото замърсяване...
Кметът на Пазарджик пък разясни, че ще разширят и размерът на пречиствателната им станция и по този начин ще дадат опция и на други обитаеми места да се причислят.
Заяви, че до края на годината ще бъде оповестена поръчката на Западания околовръстен път, а през март да стартира стоежа, който за 2-3 години ще бъде завършен.
Наред с това ще ремонтират още две пътни прави в общината -, които водят до Батак и Велинград. Той благодари на Борисов за новата спортна залата и за ремонта на остарялата. Първата към този момент се изграждала, а втората- чакат финансиране.
" Докато другите бърборят, ние изграждаме- депа, пречиствателни станции, Това води до възстановяване на здравето на жителите. Тези, които доста обичат да бърборят, да се върнат обратно и да видят какво са създали за 50 години и какво ние единствено за няколко години ", сподели Борисов.
Той посочи, че депото ще докара до филтриране на въздуха и това мигновено ще рефлектира върху здравето на хората.
 Депо за боклуци за идващите 100 година откри Бойко Борисов (ВИДЕО) Депо за боклуци за идващите 100 година откри Бойко Борисов (ВИДЕО)
Пет общини - Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево, ще имат районно хранилище за битови боклуци, което ще ги обслужва през...
Кметът е убеден, че ще идват нови вложения, в това число и от Швейцария.
Ревизоро пък разясни, че рехабилитират мрежата за язовир Елеко и всичко аграрни производители на 100 % в Пазарджишко ще бъдат захранени с вода, в това число и този канала.

А това станало допустимо с помощта на заповедите на премиера Борисов. Язовирът " Попово " също щял да бъде даден на земеделците, който сега е спрян.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР