Премиерът Бойко Борисов е на инспекция с джипа на инфраструктурни

...
Премиерът Бойко Борисов е на инспекция с джипа на инфраструктурни
Коментари Харесай

Борисов в Северозапада: Светът е в най-тежката финансова криза, просто у нас не се усеща

Премиерът Бойко Борисов е на ревизия с джипа на инфраструктурни обекти в Северозападна България. С него е заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

В колата зам.-министърът изяснява за инфраструктурните планове в региона. Премиерът спря с джипа при село Макреш, където огледаха ремонта на права пътя Видин - Монтана.

Процесът е необратим, на всички места се вършат тунели, мостове и отклонения за близките обитаеми места, уточни Борисов по време на инспекцията. От плана бяха махнати кръгови придвижвания, които затрудняват прекосяването на тежките камиони, уточни министър председателят.

Почти целият път от Видин до Ботевград ще е с параметри на автомагистрала, единствено секторът сред Мездра и Ботевград ще е скоростен път, сподели Николай Нанков.

Бойко Борисов напомни, че от Европейски Съюз са отпуснати 250 млн. лева за Северозападна България с последната финансова рамка.

През август пък кабинетът отпусна 379 млн. лв. за модернизацията на близо 69 км от пътя Видин-Ботевград сред пътния възел " Макреш " и обходния път на гр. Монтана.

Зам.-регионалният министър Николай Нанков и министър председателят показаха убеденост, че секторът ще е подготвен преди зимата.

" Още със започване на новия път Ботевград-Мездра са се декларирали построяването на два нови завода ", разкри Бойко Борисов.

Представител на локалната власт бе в джипа и повдигна въпроса за градежа на тунела под Петрохан, който " бил от изключителна значимост за района ".

Там се вършат разбори и оценка за ТОЛ системата, сподели Борисов и изброи всичко, което се строи в региона, а след това отговори: " Светът е в най-тежката икономическа-финансова рецесия , която може да ви стигне до акъла. Просто в България не се усеща, тъй като ограниченията са положителни - подкрепят се бизнес, дребни междинни, огромни, микро компании ".

" Дайте да се съсредоточим върху Видин, Враца и Монтана ", сподели още министър председателят.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР