Премиерът Бойко Борисов е извикан на разпит от специализираната прокуратура

...
Премиерът Бойко Борисов е извикан на разпит от специализираната прокуратура
Коментари Харесай

Борисов отива на разпит заради Бобоков

Премиерът Бойко Борисов е извикан на разпит от профилираната прокуратура поради делото за търговия с въздействие, формирано поради връзката на русенския предприемач Пламен Бобоков с президентския консултант и някогашен вътрешен министър Пламен Узунов. Миналата седмица предприемачът сподели собствен есемес до министър-председателя. Съобщението е обвързвано с проблема с либийския танкер " Бадр ", арестуван на бургаското пристанище преди две години. Есемесът до Борисов гласи:

" Добро утро, необут! Задава се огромен проблем с Либия. Моля те да се забележим за 10 минути и ти ще си прецениш. Въпросът е доста сериозен ".

Бобоков твърди, че е писал на премиера поради задаващия се дипломатически скандал с Либия. Според предприемача Борисов го е приел още същия ден и се е намесил за разрешаване на казуса.

Премиерът е свикан за разпит във вторник. Освен него прокуратурата е извикала и регионалния координатор на ГЕРБ в Русе Пламен Нунев, както и тогавашният общински началник на партията Росен Даскалов.

Досега прокуратурата не демонстрираше предпочитание да изследва връзките не предприемача с ГЕРБ и бе съсредоточена единствено върху връзката с президентството. Дни наред проверяващите пускат на порции чатовете на Бобоков и Узунов. Те са по разнообразни тематики, като всичко стартира с проблема " Бадр ". Делото за търговия с въздействие бе формирано, откакто се разбра, че Узунов е изпратил на предприемача правосъдно решение, обвързвано с танкера, преди то да бъде оповестено публично.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР