Премиерът Бойко Борисов е ипотекирал България с цел обслужване на

...
Премиерът Бойко Борисов е ипотекирал България с цел обслужване на
Коментари Харесай

Христо Иванов: Борисов ипотекира България

Премиерът Бойко Борисов е ипотекирал България за обслужване на съветските геополитически ползи. Това се споделя в позиция на водача на " Да, България " и съпредседател на Демократична България Христо Иванов по отношение на енергийните планове.

" Борисов е ипотекирал България в интерес на корупционните планове за строителство на АЕЦ Белене и на Балкански поток, компрометиран обществено като продължението на Турски поток през територията на страната. Нашето и идващото потомство ще изплащаме заемите на българската страна за морално и механически остарели енергийни мощности от предишния век, които обслужват съветските геополитически ползи и зареждат чекмеджетата на предалите националния интерес за няколко пачки в евро ръководещи клептократи ", отбелязва Иванов в позицията си.

Според него това е кражба от нашето бъдеще, защото продължението на Турски поток през територията на страната се финансира напълно от българските данъкоплатци. Освен това ще докара до " дълготрайна енергийна взаимозависимост на страната ни ", а в това време не се възнамерява газифициране на общините, компаниите и жителите в Северозападна България.

По думите му от Демократична България от дълго време предизвестяват за " следствията от този стопански неблагоприятен и политически заробващ план ".

" Налагането на наказания, коментирано в София от помощник-държавния секретар в Бюрото по енергийни запаси на Държавния департамент на Съединени американски щати, върху фирмите, участващи в строителството на Турски поток, в това число и неговото продължение на територията на България, е просто следващото удостоверение за характера на плана ", показва още Иванов, представен от news.bg.

По отношение на разноските за плана АЕЦ Белене, който съгласно него няма да бъде осъществен, това е " незаконно плячкосване на българските жители ".

Иванов и партията му оферират няколко неща:

1. Незабавно да се преразгледа решението за нов заем на " Булгартрансгаз " за продължение строителството на Балкански поток, в подтекста на идните наказания върху плана. Ревизия и разгласяване на всички направени и планувани разходи;

2. Спиране на всички процедури и заплащания за АЕЦ Белене;

3. Да бъде изработен самостоятелен интернационален одит на активността и решенията на Българския енергиен холдинг (БЕХ), Булгартрансгаз и Националната електрическа компания (НЕК), отнасящи се до построяването на двата проекта;

4. Модернизиране на българската енергетика посредством гарантиране на сигурност на доставките и диверсификация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР