Премиерът Бойко Борисов днес се срещна в Рамалла с палестинския

...
Премиерът Бойко Борисов днес се срещна в Рамалла с палестинския
Коментари Харесай

Борисов: Подкрепяме всички инициативи за положително развитие на Близкоизточния мирен процес

Премиерът Бойко Борисов през днешния ден се срещна в Рамалла с палестинския си сътрудник Рами Хамдала.

По време на срещата министър председателят Борисов разгласи, че България поддържа всички начинания, които биха довели до позитивно развиване на Близкоизточния кротичък развой.

Всички противоречиви въпроси би трябвало да се вземат решение по пътя на директни договаряния сред двете страни, добави Бойко Борисов.

Акцент в диалозите сред Борисов и Хамдала е усилването на двустранните връзки сред България и Палестина.

Страната ни даде средства за палестински бежанци по линия на Агенцията за бежанците към Организация на обединените нации, като постоянната вноска, която България ще продължи да отпуска е 50 хиляди евро годишно. Страната ни е поела и като ангажимент безплатно да образова в Академията на Министерство на вътрешните работи представители на палестинската полиция и силите за сигурност.

Спогодба за съдействие в региона на образованието подписаха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и министърът на външните работи на Палестина Рияд ал Малики. Сътрудничеството ще е в региона на главното, междинното, професионалното и висшето обучение. Български и палестински възпитаници от началните и междинните учебни заведения ще вземат участие в интернационалните просветителни и художествени състезания. В университетите на двете страни ще бъдат избрани квоти за студенти и ще се насърчи годишният продан на университетския състав.

Очаква се да бъдат разисквани и методите за усилване на икономическите и комерсиалните връзки. Миналата година България е изнасяла за Палестина главно хранителни артикули, а от началото на тази година се ускорява износът на минерална вода и цигари. Палестина на своя ред демонстрира интерес към контакт с български компании на работещи в сфера на строителството, фармацията и хранително-вкусовата индустрия. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР