Премиерът Бойко Борисов днес е на официално посещение в Кралство

...
Премиерът Бойко Борисов днес е на официално посещение в Кралство
Коментари Харесай

Бойко Борисов води Симеон Сакскобургготски в Саудитска Арабия

Премиерът Бойко Борисов през днешния ден е на публично посещаване в Кралство Саудитска Арабия. Посещение на толкоз високо ниво се реализира за пръв път в историята на двустранните връзки сред двете страни, показва държавната осведомителна работа.

Целта на визитата е усилването на икономическото и комерсиално съдействие сред двете страни. Ще бъдат разисквани въпроси в основни сфери като сигурност, енергетика, търговия, превоз и туризъм.

В Рияд българският министър-председател ще беседва с Пазителя на двете Светини Негово Кралско Величество Салман бин Абдулазиз ал Сауд. По-късно Борисов ще се срещне и с министъра на външните работи Адел ал Джубейр и с министъра на енергетиката, промишлеността и минералните запаси Халид ал Фалих.

Почетен посетител по време на визитата в Саудитска Арабия е Симеон Сакскобургготски. В формалната делегация са вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов, министрите на земеделието Румен Порожанов, на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски и на туризма Николина Ангелкова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР