Премиерът Бойко Борисов дава извънреден брифинг в Министерски съвет. Стана

...
Премиерът Бойко Борисов дава извънреден брифинг в Министерски съвет. Стана
Коментари Харесай

Борисов със страхотна новина за България на Националния празник

Премиерът Бойко Борисов дава ексклузивен брифинг в Министерски съвет. Стана ясно, че през днешния ден Русия смъква ценаата на газа за България.

"Искам да благодаря на сътрудниците за големите старания които поставиха. През това време трябваше да поносим изявления на извънредно некомпетентни хора. Не е инцидентно, че това се случва навръх Трети март - има символика.
"Новото допълнение съдържа новата ценова формула. В резултат на хъбовата съставния елемент, Булгаргаз ще предложи на КЕВР цена от 27,26 лева за мегават час - понижение с 40%.

Очакваната цена е калкулирана на база за петролните артикули, курсът на $ към 2 март и хъбовата съставния елемент. Може да има и леко отклоняване в едната или другата посока. Това понижение се явява най-голямото в комерсиалните връзки и ще има забележителен резултат върху българската стопанска система. Новата формула ще се ползва ретро-активно, считано от 5 август 2019 година ", сподели шефът на "Булгаргаз " Николай Павлов.

Той посочи, че с подписаните нови, по-ниски цени, "Газпром " ще върне надвзетите суми от август 2019 година на "Булгаргаз ", а те от своя страна ще бъдат върнати на родния бизнес, който е платил разликата.

"Булгаргаз ще предложи одобряване на цени, с които ще бъде върната на клиентите сума в размер на 150 млн. лева с Данък добавена стойност. Заявяваме своята подготвеност, в миг, в който регулаторът удостовери новите цени, тези средства да бъдат възобновени до един месец ", добави Павлов.

"Честит празник и от мен. Днес е един прекрасен ден за България, тъй като реализираме е безпрецеднетен триумф с цената на природния газ ", съобщи енергийният министър Теменужка Петкова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР