Премиерът Бойко Борисов да си подаде оставката или да се

...
Премиерът Бойко Борисов да си подаде оставката или да се
Коментари Харесай

Елена Йончева поиска оставка или извинение от Борисов

Премиерът Бойко Борисов да си подаде оставката или да се извини, настоя депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева, която преди дни осъди министър-председателя и партията му ГЕРБ на първа инстанция за клюка. Софийският областен съд постанови те да платят 5 хил.лв. обезщетение.

Йончева разгласи, че ще съди Борисов, по време на предизборната акция, незабавно откакто той сподели на партийно мероприятие в Бургас, че страната е плащала милиони левове за репортажите на журналистката зад граница. Тя отхвърли това изказване и прикани Борисов, в случай че стане известно в съда, че е излъгал, да напусне политиката.

Искът на Йончева беше за 20 хиляди лв., само че той не е бил почетен напълно. Борисов и ГЕРБ са наказани да платят солидарно на Йончева компенсацията от 5000 лв., както и разходи за 825 лв.. В решението си съдът акцентира, че думите на Борисов са били ясно и недвусмислено ориентирани точно към Йончева и публиката е стигнала до този извод, без да се постановат тълкования.

Йончева съобщи в петък пред Българска национална телевизия, че това дело е посочило, че един политик не може непрекъснато да лъже и би трябвало да носи отговорност за думите си. " Всички политици би трябвало да носят отговорност и когато схванат това, тогава всички ще си мерят приказките ", посочи още говорителката на Българска социалистическа партия.

По думите ѝ въпросът е явен, който няма проблем да бъде извоюван и е било ясно, че думите на премиера Борисов, поради които той е бил изправен пред съда, са ориентирани към нея. " Другият мотив на господин Борисов, който той показва посредством своя юрист, е че това е предизборна акция ", добави тя.

Йончева не счита за верен и методът, по който съпартиецът ѝ Таско Ерменков повдигна въпроса за чистотата на водата в София.
" Но аз го разбирам и ще ви кажа за какво. Пет месеца информацията за водата в Хасково беше крита. Аз съм го казвала доста пъти и показвах документи. А хората научиха посредством локална медия ", разясни тя благосклонното си отношение към Таско Ерменков.
Йончева добави, че в обособени елементи от Хасково водата е към момента неразрешена освен за питейни, само че и за домашен потребности.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР