Премиерът Бойко Борисов често казва повече от една реплика, подходяща

...
Премиерът Бойко Борисов често казва повече от една реплика, подходяща
Коментари Харесай

"Зле сме, но колко да сме зле" - годината в цитати на Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов постоянно споделя повече от една имитация, подобаваща за рубриката на " Дневник " - " Цитат на деня ". Припомняме крилатите му изречения за 2017 година.

" Не се прави оценка, че природата е по-силна от нас и по-късно настъпва безпорядък. "
Така министър председателят Бойко Борисов разяснява на съвещанието на кабинета в оставка тежката обстановка по част от пътищата в дните към Нова година.

Евроатлантическата ориентировка ни е пътеводна звезда

" И ние, тръгвайки си с Росен (президентът Росен Плевнелиев - бел. ред.), ще продължим да работим дружно. Евроатлантическата ориентировка ни е пътеводна звезда. Нищо по-хубаво за България няма от Европейския съюз, нищо по-добро да водим своята уравновесена политика. Защото някои споделят: " С Русия ще водят по-балансирана политика. " Ние с Росен я водехме - той държеше евроатлантическата линия, аз държах прагматичните връзки - да си върнем туристите, да си ремонтираме самолети, кораби, експорт с 14% е по-голям. "
Това съобщи министър председателят в оставка Бойко Борисов по време на 11-ата годишна среща на бизнеса с държавното управление, проведена от " Капитал " на 17 януари.

" Аз ся през пролетта, като съм по-свободен, ще санирам у Банкя къщата. И крещя ся да пристигна Корнелия да ми я санира, найш какъв брой ше е хубаво. Ама не желаят... не щат. " Това сподели министър-председателят в оставка Бойко Борисов на среща с поданици на Айтос, които живеят в в здания, обновявани посредством Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилните жилищни здания на 21 януари, откакто Народното събрание утвърди увеличение на бюджета за саниране с 1 милиарда лв..

" Моята фантазия като възпитаник беше да марширувам по плаца. "
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изяснява за какво партията е решила да включи в предизборната си стратегия непринудено военно образование за младежите на 3 февруари.

" Когато станах кмет, най-младият тролей беше на моята възраст, най-младият икарус беше по-стар от мен. Сега какви са трамваите, какви са тролеите, какви са рейсовете. Това е направено за няколко години. И някой през днешния ден да ми съпостави слагането на една лампа с работа за пет години, не може да го приемем. Приемаме забележките на хората, само че не и на тези, които са се провалили. " Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се върна в първите си години като кмет на София по време на среща с партийния актив в столицата. Бившият министър-председател бе очевидно нервиран от изявлението на служебния министър председател Огнян Герджиков при откриването на обезопасената краткотрайно тръба на тунел " Ечемишка " на 13 февруари.

" Скъпи мои булки, невести, моми – не ви знам кой какъв е, и това ще мине . Българският народ има мощен инстинкт, уверен съм, че тези, които ни се разсърдиха, в този момент ще знаят – каквото обещаем го вършим. Затова и малко обещаваме ". Това послание употребява министър председателят на два пъти и водач на ГЕРБ към женската организация на партията в Стара Загора на 18 февруари.

" Популизмът на съперниците ни няма граници. Знаете какво може ГЕРБ – от гола поляна можем да създадем автомагистрала или пречиствателна станция ". Борисов по време на предизборна среща в Хасково, представен от пресцентъра на партията.

" Аз с изключение на една слива да съм откраднал в четвърти клас и тогава ме скъсаха от пердах нашите. Оттогава непознато не съм пипнал. " Това съобщи на 24 март в изявление за Би Ти Ви и разгласи, че завежда правосъдно дело против ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова поради изказването ѝ по негов адрес " Ти си апаш ", направено в ефира на Нова телевизия.

" Вие разбирате ли на женски като си приказват, аз не разбирам " - с тези думи се обърна към сътрудниците си водачът на ГЕРБ, до момента в който репортерите се надвикваха в централата на партията в опит да му зададат въпроси за изборните резултати и вероятните сътрудници, с които ще води договаряния за бъдещо ръководство на 26 март.

" Предизвикахме предварителните избори, с цел да потвърдим силата на ГЕРБ. За да продължи европейската и пронатовска политика. "
Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в изявлението си на конгреса на Европейската национална партия (ЕНП) в Малта, представен от пресцентъра на партията на 30 март.


© Николай Дойчинов

" За страдание пада ни се кръстът още веднъж , в тази ситуация и " Обединените патриоти " са с нас, тъй като единствено това като формула подсигурява ръководство. " Така водачът на ГЕРБ Бойко Борисов се оплака от тежката си орис след консултациите за сформиране на кабинет с президента Румен Радев на 25 април.

Има ли пушка на сцената, рано или късно би трябвало да гръмне

" Аз си припомням времето, когато се заприказва за разоръжаване. Когато започнаха да се унищожават нуклеарни и стратегически ракети [...] някак си светът си отдъхна. Защото това е като в операта: има ли пушка на сцената, рано или късно би трябвало да гръмне " - Борисов пред публицисти с коментар за терористичния акт в Лондон на 5 юни.

" Съдебна промяна не значи болтовете на ръководителя на съда. "
Премиерът Бойко Борисов пред " Нова телевизия " в коментар на това, че прокуратурата отхвърли да проверява случая с развитите болтове на колата на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

" Какво би трябвало повече да създадем за Лозан Панов? Пак го вози държавна кола на съда. И да назначим човек да завива болтовете, с цел да считаме, че има правосъдна промяна?! " попита реторично Борисов на 22 юни.

" Автомагистрала " Тракия " стана тясна. " Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в своя лекция на полемика, проведена от " Атлантическия клуб " на 7 юли.

Аз съм прочут със своята невзискателност и ми е неловко.

" Аз не мога да знам какво е споделила през вчерашния ден. Аз съм прочут със своята невзискателност и ми е неловко. Така че се оправдавам, в случай че оттова е тръгнало напрежението. " Това сподели министър председателят Бойко Борисов на 14 юли в отговор на Атанас Костадинов от Българска социалистическа партия, който му изясни, че средата в пленарна зала по време на разискванията за Бялата книга на Юнкер е " възпалената " поради вчерашното изявление на Снежана Дукова (ГЕРБ), която разгласи, че Борисов е най-хубавият политик в България ".

" Аз суджук не хапвам, имам високо кръвно, околните ми го знаят това. "

Така министър-председателят Бойко Борисов разяснява абсурда, който коства депутатското място на Живко Мартинов от ГЕРБ на 28 юли. Мартинов непринудено напусна Народното събрание, измежду като основният прокурор Сотир Цацаров изиска имунитета му да бъде свален. Обвинението против него е, че е упражнявал напън за избрани облаги, измежду които и приемане на 4 тона суджуци. Депутатът от ГЕРБ е употребявал името на премиера Бойко Борисов, само че по думите на Цацаров нито един от суджуците не е достигнал до министър-председателя.

" Безработица действително няма. Безработица има за тези, които не желаят да работят. " Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на формалната гала по откриването на нов цех за автомобилни елементи на немската компания " Костал " в Пазарджик.

" Винаги се преценявам с тези, които желаят да бранят делфините, мидите и коралите. "

Това сподели Борисов след срещата си с всички заинтригувани страни по проблема " Калиакра " на 8 август. До казуса се стигна, откакто екоминистърът Нено Димов забрани осъществяване на редица действия в част от предпазена територия " Комплекс Калиакра ", където има понто-сарматски степи. Това обаче породи митинги на земеделци, риболовци и представители на туристическия отрасъл от крайморска Добруджа поради опасения, че рестрикциите в териториите от " Натура 2000 " ще обиден поминъка им.

" Казвам, че всички парле ву франсе. " Това сподели министър-председателят на президента на Франция Емануел Макрон, впечатлен от езиковите умения на началника на кабинета на президента Румен Радев – Иво Христов и други посрещачи на летище Варна на 25 август.

" Три пъти да излезе госпожа Нинова, да се отхвърли от Сатаната "

" Аз не съм ги чул те (БСП - бел. ред.) да излязат и както в църквата да кажат " Отричаш ли се от Сатаната? Отричам се! " Три пъти да излезе госпожа Нинова, да се отхвърли от Сатаната, тоест от закона си от 2008 година и да каже " Сега като сме се отрекли, и сме чисто нови, не сме 130-годишни, предлагаме този закон " с наслада ще я изслушам ". Това разгласи във Варна, представен от организация " Фокус ", министър председателят Бойко Борисов, който взе участие в в десетото юбилейно издание на Летния университет на младежката организация на ГЕРБ на 2 септември. Той остро подлага на критика Българска социалистическа партия, която по думите му през 2008 година е приела закон, който предизвиква корупцията.

" Уж асфалт не се яде, но всички единствено за пътища питате, доста пари и като приоритет сме извели инфраструктурата в обучение " - това сподели пред публицисти в Русе министър председателят, представен от организация " Фокус ". Той беше в града за откриването на възобновения храм " Всех Святих " на 10 септември.

" Със страдалчество слушам за всяка нова партия, която се основава, тъй като там се събира незабавно една пяна, която до момента в който се почисти е доста мъчно ". В изявление по Би Ти Ви на 18 септември Борисов разяснява желанията на Слави Трифонов да откри хора, които да заменят сегашните политици.
Ако считаме, че ще има война и ще се готвим за такава, би трябвало да преориентираме страната в такива условия. Въоръжение, войска – пари насочваме в тази посока. Но те не могат да стигнат за всичко, в случай че това е консенсусът, действаме по тази тематика ", сподели министър председателят Борисов на полемика за бъдещето на общата европейска политика на 16 октомври.

" Зле сме, само че какъв брой да сме зле като в София не можеш да се разминеш. Като пристигна петък няма разминаване по улицата. Няма разминаване по " Витошка ". Кафе няма празно. Ще кажете София е друго. Не е друго - и Бургас, и Варна... " Премиерът на конференция, проведена от Българския конгрес на бизнес водачите на 17 октомври.

" Имаше на пазара единствено един тип сладолед, стандартизиран самун, а кренвирш да си купиш беше огромна работа. Кока-кола и банани нямаше, с изключение на за Нова година, с цел да имаме танкове и артилерии. " Това съобщи министър председателят Бойко Борисов пред публицисти в коридорите на Европейския съвет в Брюксел на 19 октомври, представен от организация " Фокус ". Борисов разяснява тематиката за превъоръжаването на българската войска, като даде образец с отминалите времена, когато са се заделяли средства за защита за сметка на неналичието на елементарни артикули.

" Знаете като пристигна петък какъв брой болнични се издават и айде в Гърция на отмора. Ама всички данъкоплатци заплащат за това. Разпоредили сме инспекции по всичките тези компании ". Бойко Борисов на съвещание на Министерския съвет, представен от " Фокус ", след публичното неодобрение против концепцията първите три дни болнични да се заплащат по-малко на 24 октомври.

" Продуктивно ли е да почваме да си спомняме къде е бил цар Симеон? "

Така министър председателят Бойко Борисов разяснява в Сараево изявленията на президента на Турция Реджеп Ердоган, че Босна и Балканите са завещание на Турция. Борисов счита, че ползата на Турция е да има оптимално положителни връзки с Европа, а големият стокооборот с Европейски Съюз е напълно в полза на Турция на 27 октомври.

Аз не съм духовник, през живота си съм имал дами

" Аз не съм духовник, през живота си съм имал дами. Само вие (репортерките към него - бел. ред.), допускам, сте единствено с един. Аз не съм светец в това отношение. Трябва ли всяка жена, предходна през моя живот, след това да я веят като флаг и да я ревизират. " С тези думи министър председателят Бойко Борисов разяснява на 16 ноември настояванията при възможното отпадането на отминалостта за закононарушенията по приватизационните покупко-продажби да се ревизират и тези, в които някогашната му другарка Цветелина Бориславова е взела участие.

" Като се стигне, к`во? Преди шест месеца нали имаше? " Така министър председателят Бойко Борисов отговори на въпрос на кореспондент на Българска национална телевизия дали е допустимо да се стигне до предварителни избори откакто опозицията реши да бойкотира работата на Народното събрание на 17 ноември.

" Балканите могат да заместят излизащата Англия – невероятна природа, естествени благосъстояния, работни нации, хубави хора. " Това разгласи Борисов на обществена лекция в Университета за национално и международно стопанство на тематика " България, Балканите, Европа и светът " на 20 ноември.

" Когато има строителство, има мир. Инфраструктурните планове, автомагистрали, скоростни железопътни линии, пристанище, земеделие, стопанска система, вложения... ще донесат единствено мир на Балканите. Това е в интерес и на Европа, и на самите Балкани. На първо място е стабилността на България и района. " Това съобщи в изявление за Българска национална телевизия министър-председателят в резюме на провелата се в унгарската столица Будапеща шеста среща на водачите от Централна и Източна Европа и Китай " 16+1 " на 28 ноември.

 Снимката е от четиристранната среща с министър председателите на България, Гърция и Румъния и с президента на Сърбия при започване на октомври във Варна. Отляво надясно: Алексис Ципрас, Александър Вучич, Бойко Борисов и Михай Тудосе
© Спас Спасов

Снимката е от четиристранната среща с министър председателите на България, Гърция и Румъния и с президента на Сърбия при започване на октомври във Варна. Отляво надясно: Алексис Ципрас, Александър Вучич, Бойко Борисов и Михай Тудосе

" Ние единствено четиримата, в случай че си заговорим за историята 30 години обратно и би трябвало да си тръгнем на мига. Няма да могат да ни разтърват. Така че историята е за историците, а ние да се опитаме на нашите нации да им осигурим разцвет, приходи и да се радват. " Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след срещата си в Белград с президента на Сърбия Александър Вучич и министър председателите на Гърция и Румъния Алексис Ципрас и Михай Тудосе на 9 декември.

Неслучайно и Първата, и Втората международна война стартират от Балканите

" Сигурността на Балканите е значима за Европейския съюз ", разяснява министър председателят Бойко Борисов в Брюксел, където беше за постоянното съвещание на Европейския съвет на 14 декември. " Очаквам цялата поддръжка на ЕНП по тази тематика. Тя е доста значима за Балканите. Неслучайно и Първата, и Втората международна война стартират от Балканите. Така че сигурността, прогнозируемостта и просперитета на Балканите, освен Западните, е значимо за Европейски Съюз ", изясни пред медиите в Брюксел министър председателят.

" Чета единствено директивите на Брюксел, тъй като ни заливат в потоци. [...] Ако другите четат колкото аз чета, цена няма да има. " Премиерът Бойко Борисов в обзорното предаване на " Дарик радио " " Годината " на 16 декември, където всеки посетител отговори на въпроса има ли време да чете и какво е научил от книга през 2017 година

" Няма кой да замести това ръководство и това го знае всяко дете. " Това разгласи предаването " Панорама " на Българска национална телевизия министър председателят Бойко Борисов. Отговорът му бе на въпрос дали в традиционноно си послание почетният ръководител на Движение за права и свободи е показал поддръжка към ръководството. (Цялото слово на Доган четете тук.)

Всичко, което би трябвало да знаете за: Годината (711)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР