Премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република

...
Премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република
Коментари Харесай

Бойко Борисов се е срещнал с генералния директор на Световната търговска организация Роберто Азеведу

Премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила и генералният шеф на Световната комерсиална организация Роберто Азеведо разискаха партньорството на България в границите на Световната комерсиална организация на среща в Министерския съвет.

Премиерът уточни, че един от целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз е да работи за укрепването на доверието в Световната комерсиална организация и одобряването на многостранната комерсиална система. В рамките на председателството България ще инициира полемика в Съвета за вероятностите пред комерсиалната система и методите за по-ефективно действие на механизмите за споразумяване на разногласия.

Борисов изрази очакване, че на днешното неофициално съвещание на комерсиалните министри от Европейски Съюз в София ще бъде разискван градивен метод за продължение на разговора с останалите страни-членки на СТО, с цел да се откри метод за излизане от рецесията, в която се намира организацията.

По време на срещата министър председателят Борисов акцентира, че България продължава да резервира икономическа и финансова непоклатимост и да подхваща дейни ограничения за реализиране на висок стопански напредък. Той срещна госта си с резултатите от административната промяна, която държавното управление сега организира и с ограниченията за възстановяване на обслужването на жителите и бизнеса, както и обезпечаване на бистрота на обществените действия и предварителна защита на корупцията, посредством ускорено въвеждане на електронно ръководство.

На срещата беше маркиран и растежът в българския експорт. В интервала януари - ноември 2017 година той се е нараснал с 11.8% по отношение на същия интервал на 2016 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР