Премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република

...
Премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република
Коментари Харесай

Борисов: Целият свят знае, че сме най-добрите! Скоро всички ще идват при нас

Премиерът Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г участва на символичната първа копка на постройката на българския суперкомпютър в "София техпарк ". Суперкомпютърът ще бъде част от Европейската мрежа EuroHPC. На церемонията участваха още министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на стопанската система Емил Караниколов, еврокомисарят Мария Габриел, кметът на София Йорданка Фандъкова, представители на организациите сътрудници в консорциума "Петаскейл суперкомпютър – България ".

,,От най-изостаналите към този момент сме водещи освен на Балканите, само че и в тази част на Европа, тъй като, както знаете, единствено пет такива супер компютъра има. Тук ще има офиси на Световната банка, на следващия ден откриваме немски цех в Пазарджик. В целия свят знаят какъв брой сме положителни и малко да се отпуши стопанската система, всички ще желаят да дойдат при нас'', разяснява министър председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пред публицисти.

По думите на министър-председателя суперкомпютъра ще съставлява една добра опция за нововъведенията, автомобилните клъстери и науката.

,,Помня преди години, когато седяхме двамата с Росен Плевнелиев на дивана в Бояна и един час ми приказва за този Технопарк, а Мария още тичаше по поляните в Гоце Делчев. Така че мога да кажа, че се преборихме в конкуренция освен с Балканите, само че и с целия Европейски Съюз за този суперкомпютър. Колко труд ни е коствало, с цел да се случи... само че въпреки всичко да се знае, че с 16 милиона лв. и България е взела участие, тъй че сме си горди с това, което се случва сега'', показа още министър председателят Борисов.

,,Не стройте до 12-и, че до тогава е ретроградният Меркурий. Стройте след това'', предложи на служащите премиера.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР