Премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република

...
Премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република
Коментари Харесай

На живо: Борисов: Най-големият ни проблем в момента е липсата на работна ръка

Премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила откри през днешния ден немски цех за високотехнологични автомобилни съставни елементи в град Пазарджик.

Заедно с него на церемонията участваха външният министър Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила, президентът Росен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и някогашен министър на... към профила, кметът на Пазарджик и регионалният шеф.

"За нас това е една сбъдната фантазия ", разгласи Плевнелиев. "Като президент съм посетил над 10 пъти Германия и постоянно съм преговарял за немски вложения. Сега, дружно благодарение на премиера, към този момент сме осъществили две заводи и над 1000 работни места. Това демонстрира, че положителните вложения могат да се случат на всички места в България. Сега ще изнасяме автмобилни елементи за всяко едно кътче на света. Гордея се, че като държавен глава сътворих автомобилни клъстер. Искам да благодаря на всички, които спомогнаха за това. Само по този начин България ще върви напред. Благодаря ви ", сподели Плевнелиев.

"Най-големият проблем сега ни е работната ръка ", стартира своето изявление Бойко Борисов. "До преди няколко години говорихме за безработица, а в този момент не можем да намерим хора за работа. Миналата седмица открихме най-големия разпределителен център на Лидъл за Балканите. Дай Боже, другата седмица ще открием още един план за милиони. Искам да благодаря на немските ни другари, на канцлера Ангела Меркел. Интересът към нас е действителен. Ние би трябвало да отговорим с квалифицирана работна ръка, с цел да може да пораства стопанската система, а по този начин и приходите на хората. Искам да пожелая здраве и самообладание. Всичко друго върви добре ", безапелационен беше министър председателят.

Веднага след прикючване на откриването министър-председателят отпътува за Македония, където през днешния ден би трябвало да бъде подписан историческия договр за добросъседство сред двете страни.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР