Премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република

...
Премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република
Коментари Харесай

Борисов преброил в Давос по 10 лифта и писти на баир, а тук и за един не може да се разберат

Премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила взе участие в 12-тата годишна среща на бизнеса с държавното управление, съобщи кореспондент на novini.bg.

Министър - ръководителят напомни на участниците във форума, че тази година 17 000 възпитаници са привлечени към просветителната система. „ Това са проблематични деца. Погрижили сме се и учителите, които работят с тях да получат нужното възнаграждение. Едни би трябвало да бъдат във 2 или 5 клас, само че е значимото е, че те ще учат. Иначе след няколко години 17 000 души още ще легнат на обществената система или ще правят закононарушения. Това успяхме да го създадем вярно, с цел да не бъдем упрекнати в напън “, изясни Борисов.

„ Другата тематика, по която доста постоянно се приказва е натискът на границата. От дни на българската граница миграционният напън е нула и по тази причина за следващ път декларирам, че в Европейски Съюз би трябвало да работим с Турция, би трябвало да се преподпише миграционното съглашение “, сподели министър председателят.
Относно Западните Балкани, съобщи Бойко Борисов, „ България и Македония дадохме образец по какъв начин би трябвало да се държим и би трябвало да работим “. Мирът на Балканите е нежен – един изстрел и всичко си отива “, добави той.
„ За мен примерно е нищожен спорът сред Хърватия и Словения. Там се карат за едно заливче, само че не може да влезем по бански в друга страна, по този начин ми беше обяснено. Трябва да има контролно-пропусквателен пункт, защото не можем да влезем по бански в морето и да излезем в друга страна “, сподели министър председателят.
Борисов напомни и за значимостта на инфраструктурните планове, които свързват Балканите с Европа. „ До в този момент се говореше единствено за София – Белград, София – Солун, само че е доста значимо да бъде построена оста София – Скопие – Тирана. Също по този начин е значим третият мост над река Дунав. Но там, колкото пъти се срещнем с тяхното държавно управление, след няколко месеца са в ареста. Последната среща ни беше есента, договорихме се и в този момент към този момент всички са в ареста “, съобщи Бойко Борисов.
„ Много е значимо да подчертаем, че на Балканите има въздействие от Турция, от Саудитска Арабия, от Русия и не на последно място на Китай, които разделят Европа на 16 +1. Ние тази година ще бъдем домакини на срещата на този формат “, разясни министър председателят.
Също по този начин са значими и газовите връзки, акцентира Борисов. „ Там, където минават газопроводи няма войни. Наслушах се по какъв начин Русия нямат пари да градят Южен поток, по какъв начин морето е доста надълбоко и какво стана „ Турски поток “ към този момент е подготвен. Ние интензивно работим няма да допуснем България да бъде единствено клиент в газопреносната мрежа “, сподели министър – ръководителят.

„ Тази заран се занимавах отново с една нелепост “, показа още той: „ Отнася се за лъвчетата от Разградския зоокът “. „ Сутринта още веднъж събрах всички и им обясних, че в случай че те имат някакъв късмет да живеят, би трябвало да си отидат, където има условия да бъдат оперирани и гледани. Ние имаме 5 лъва, само че децата щели да им се радват. Ами във Варна лъвчетата се развъждат и ще им дадем от там “, заключи Борисов.

„ Сега до момента в който бях в Давос “, описа министър председателят: „ Броих по баирите, на всеки хълм има по 10 лифта, писти, а ние тук за един въжен превоз не може да се разберем. Аз подсигурявам, че една керемида от това, което е по – закон няма да се построи, другояче ние ще излезем да протестираме. Ние сме зелени, потвърдили сме това, не сме като някой от вътре червени “, съобщи Борисов.

„ България има самочувствието на постоянна стопански и политически страна, тъй като ние работим вярно, въпреки че по в миналото нещата се случват постепенно “, заключи министър председателят Бойко Борисов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР