Премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република

...
Премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република
Коментари Харесай

Борисов поздрави Зоран Заев за преизбирането му за премиер на Северна Македония

Премиерът Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г поздрави Зоран Заев за изборната му победа и за преизбирането му на поста министър-председател на Република Северна Македония. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

„ България неуморно се застъпва за правото на жителите на Република Северна Македония да бъдат част от европейското семейство “, отбелязва министър-председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в приветствения адрес до своя сътрудник.

Борисов подчертава, че България остава поредна в поддръжката си за европейското бъдеще на своя непосредствен комшия, водена от вярата, че процесът на присъединение към Европейски Съюз ще бъде основен мотор за промени и непоклатимост.

Българският министър председател показва, че когато на 1 август 2017 година двамата със Заев персонално подписват Договора за другарство, добросъседство и съдействие, освен отварят нова глава в историята на двустранните връзки, само че и демонстрират пред света, че страните от района са задоволително зрели, способни и окуражени да вземат решение проблемите си сами.

„ С този акт нашите две страни поеха и ангажимент да работят за усилване на икономическото съдействие, връзките в образованието и културата, сред бизнеса и хората от двете страни на границата “, написа министър-председателят Борисов на Зоран Заев.

Борисов показва убеденост, че както преди три години, по този начин и през днешния ден водещо за политиците е желанието да бъде обезпечено по-добро бъдеще на жителите като връзките сред Република България и Република Северна Македония се развиват на равнището, на което постоянно би трябвало да бъдат - на най-близки съседи и другари.

В поздравлението си до Заев Борисов прибавя, че двете страни би трябвало да останат виновни и ангажирани с осъществяването на задачите, сложени през 2017 година с подписания контракт.

„ В този дух откровено се надявам Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и просветителни въпроси скоро да възвърне своята активност и от страна на членовете от Република Северна Македония бъде проявено градивно отношение и явен ангажимент за реализиране на единодушие по обсъжданите въпроси “, показва още министър-председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР