Премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република

...
Премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република
Коментари Харесай

Борисов: България ще стане ключов газов играч в Европа

Премиерът Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г инспектира строителството на компресорната станция Расово. Целта на построяването на Расово и на компресорната станция Нова провадия е да се увеличи налягането по трасето на инфраструктурата от турско-българска до българо-сръбска граница - "Балкански поток ". Проектът ще обезпечи нужната инфраструктура за реализацията на концепцията за европейски газоразпределителен център "Балкан " в България.

Това е новата компресорна станция "Расово ". Това е цялото продължение на Балкански поток. Тази компресорна станция обезпечава над 5 милиарда куб. метра, с цел да се усили дебитът на газопровода, съобщи Борисов, прелитайки с хеликоптер над оборудването.

"Булгартрансгаз " и "Консорциум Аркад " ще строят линейната част на газопровода до границата със Сърбия

С тази компресорна станция и с другата при Провадия можем да увеличим потенциала на над 20 милиарда Сега потенциалът му е 15 милиарда и ще стане 20 милиарда, тъй че интерконекторът Александруполи-Димитровград, гръцката връзка ще може освен да обслужва България, само че и да диверсифицира газ нагоре за цялото трасе Сърбия-Унгария-Австрия. Компресорите са най-хубавите, американски, и дават опция за всевъзможен газ – от Турция, от Гърция, от Румъния, от Украйна, от Русия, през нашите газови автомагистрали да протече. Правим доста положителни вложения за България в идващите десетилетия да играе основна роля в газоразпределението и преноса на Европа, уточни министър председателят.

Давайте награди, вижте по какъв начин работят хората, обърна се Борисов към ръководителите на обекта.


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР