Премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република

...
Премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република
Коментари Харесай

Борисов: Задължени сме да бъдем пазители на историята на Холокоста и да не допускаме нейното изопачаване

Премиерът Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г взе участие във възпоменателно честване пред „ Портата на гибелта “ на някогашния концентрационен лагер „ Аушвиц-Биркенау “.

На него участваха оживели жертви от времето на Холокоста, с които той се видя и беседва.

На събитието участваха и десетки държавни и държавни ръководители от целия свят. Днешната дата, на която интернационалната общественост се прекланя пред жертвите на Холокоста, е несъмнено един от знаците, поставящи основите на мира в следвоенна Европа.

"Днес всички сме задължени в никакъв случай да не допуснем сходни нещастия да се случат още веднъж. Както славните, по този начин и трагичните епизоди на предишното, ни задължават да бъдем пазители на историята на Холокоста и да не позволяваме нейното изкривяване, нито омаловажаване на страданието на хората по време на Втората международна война. На днешния ден би трябвало да се поклоним и пред тези знайни и незнайни българи, които избавят над 48 000 евреи от депортация в лагерите на гибелта. ", уточни министър председателят.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР