Премиерът Борисов се е обадил по телефона на чешкия си

...
Премиерът Борисов се е обадил по телефона на чешкия си
Коментари Харесай

Борисов се чул спешно с премиера на Чехия заради ЧЕЗ

Премиерът Борисов се е обадил по телефона на чешкия си сътрудник Андрей Бабиш, с цел да изиска информация за договорката за активите на ЧЕЗ. Това съобщи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов след приключването на политическия съвещателен съвет, който се организира в Министерския съвет. Цветанов сподели още, че чешките институции са проверявали договорката и е имало отчет от финансовия министър. Борисов е изискал тази информация да стигне и до българските управляващи.

В четвъртък на взаимно съвещание на енергийната комисия и на Комисията за надзор на службите за сигурност ще бъдат изслушани всички институции, които би трябвало да ревизират договорката за бизнеса на ЧЕЗ. Дотогава е допустимо да дойде информация от чешката страна.

Коалиционните сътрудници ГЕРБ и Обединени патриоти са решили да се изчака да завърши чуването в Народното събрание и едвам по-късно да бъде обсъждана оставката на министъра на енергетиката Теменужка Петкова - дали да бъде призната, или не и в случай че бъде призната, да се търси нов министър. На консултативния съвет не е обсъждано име на нов министър. Цветанов съобщи, че това евентуално ще стане идната седмица.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР