Премиерът Борисов приветства инициативата на ЕК за създаване на център

...
Премиерът Борисов приветства инициативата на ЕК за създаване на център
Коментари Харесай

ЕК създават център за дигитални технологии

Премиерът Борисов приветства самодейността на Европейска комисия за основаване на център за цифрови технологии.

България и още 15 страни от Европейски Съюз вършат дружество за основаване на европейски суперкомпютър. Това ще е гражданска война в медицината, сигурността, превоза, разгласи европейският комисар по цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел на конгрес в София, проведен от МОН и Европейската комисия. Тя заяви също, че през май ще предложи амбициозна цифрова тактика, включваща изкуствен интелект и киберсигурност.

Министър-председателят Бойко Борисов приветства самодейността на Комисията за основаването на център за цифрови технологии и изрази изрази удовлетворение от присъединяване на България в осъществяването на проектите за основаване на европейски суперкомпютри.

Необходимо е средствата от 1 милиард евро, които Европейската комисия отпуска за подготовката на суперкомпютри, да се употребява в тази извънредно конкурентна среда, уточни министър председателят на интернационалната конференция " Формиране на цифровото бъдеще на Европа: Високопроизводителни калкулации за научни и промишлени приложения в извънреден мащаб ". Той добави, че с този фонд и с мощните процесорни системи, отпред с страни като Германия и Франция, европейските страни могат да се обединят и по-бързо да развият своите цифрови общества.

Министър-председателят посочи, че развиването на супертехнологиите ще оказват помощ за по-бързата дигитализацията у нас и на Балканите, ще са стъпка към обезпечаване на отбрана от хакерски атаки и мощен тласък за развиване на научните проучвания в редица области./Марица.БГ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР