"Премиерът Борисов и президентът Путин се чуха преди около два

...
"Премиерът Борисов и президентът Путин се чуха преди около два
Коментари Харесай

Захариева: Визитата на Борисов в Русия е предварително планирана


"Премиерът Борисов и президентът Путин се чуха преди към два месеца. Едно посещаване по неотложност няма по какъв начин да се реализира. Срещата се координира от дълго време. Датата се случи малко по-скоро, само че по този начин или другояче не е по неотложност и е хубаво че това се случва. Датата е 30 май. " Това съобщи министърът на външните работи Екатерина Захариева по отношение на идното посещаване на премиера Бойко Борисов в Русия.
"Срещите постоянно са в един ден. Те ще се случат на 30 май, тематиките ще двустранни – стопански и енергийните планове. Знаете, че има концепция за газов хъб, за България е доста значимо да получава непосредствено доставките, а не да заплащат пренос през друга страна ", добави още Захариева пред Българска национална телевизия.
Припомняме, че за визитата на Борисов в Русия се разбра инцидентно на 22 май. По сходен метод стана ясно и, че Румен Радев отива в Русия - откакто представителят на Кремъл Дмитрий Песков публично го сподели, президентството ни удостовери.
Относно идното посещаване на китайския министър председател у нас Захариева добави, че делегацията ще наброява 700 души. Със сигурност АЕЦ "Белене " ще е една от главните тематики на диалозите. Други тематики ще бъдат селското стопанство, както и облекчаването на процедурата за експорт на български селско-стопански артикули, сподели още Захариева.
България ще е хазаин на форума "16+1 ", а съгласно Захариева това ще е късмет в диалозите с Китай да реализираме прогрес в сферите инфраструктура, селско стопанство.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР