Премиерът Борисов да каже каква е позицията на България за

...
Премиерът Борисов да каже каква е позицията на България за
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Премиерът Борисов да каже каква е позицията на България за миграцията?

Премиерът Борисов да каже каква е позицията на България за миграцията?

„ Питаме премиера Борисов- каква е позицията на България за миграцията. Европа се раздира от несъгласия по въпроса. Германското държавно управление е изправено пред политическа рецесия. Германия, Италия и Австрия афишират обща ос против незаконната миграция, също и Вишеградската четворка, с нейните оферти и решения. Съединени американски щати показаха миграцията като най-големия проблем пред Европа.”

Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на конференция в централата на партията. Тя упорства Бойко Борисов, преди да замине на съвещание на държавните ръководители на Европейски Съюз на 28-29-ти юни, да се яви в българския парламент и да осведоми българското общество- с каква позиция отива по тези въпроси.

„ Вътрешният министър на Германия, а и освен той, упорства бежанците да се връщат в страните, в които мигрантите за първи път са пресекли границата на Европейски Съюз. Българското държавно управление според ли е с тази позиция? Ако не е – какво ще предложи?”, попита ръководителят на Българска социалистическа партия. Тя съобщи, че бежанците, минали за първи път през България, преди да стигнат Европа, са 44282 души по публични данни на Държавната организация за бежанците. „ Ако се одобри предлагането на немския вътрешен министър, тези хора ще би трябвало да се върнат в България”, изясни тя.

Корнелия Нинова напомни, че през 2017 година Германия, Франция и Австрия към този момент са поискали да ни върнат такива хора – общо 7842 души, отново по данни на същата организация. „ България е приела назад 3249-ма. Макар и постепенно, този развой си върви. Защо държавното управление мълчи?”, попита Нинова. Тя показа и позицията на Българска социалистическа партия по тази тематика. „ Връщане на бежанците в страната, от която са пристигнали, а не връщането им в България”, акцентира ръководителят на Българска социалистическа партия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР