Премиерът Борис Джонсън предупреди Русия, че нахлуването в Украйна би

...
Премиерът Борис Джонсън предупреди Русия, че нахлуването в Украйна би
Коментари Харесай

Джонсън към Русия: Нахлуване в Украйна ще е катастрофално, болезнено и кърваво

Премиерът Борис Джонсън предизвести Русия , че нахлуването в Украйна би било " пагубно " и " мъчително, принудително и кърваво дело ", оповестява БиБиСи.

Говорейки, когато външното министерство изтегли част от чиновниците на посолството от Украйна, министър председателят сподели, че обстановката е " много мрачна ", само че войната не е неизбежна .

Той сподели, че Обединеното кралство " води в основаването на пакет от стопански наказания " против Русия и доставя отбранително оръжие на Украйна.

НАТО привежда силите си в подготвеност , споделя, че това е за подсилване на защитата и за задачите на възпирането, а също по този начин изпраща спомагателни кораби и бойни самолети към държавите-членки в Източна Европа в отговор на продължаващото струпване на съветски сили .

Русия отхвърли проекти за военни дейности , само че се счита, че към 100 000 бойци са насъбрани на границата, като ръководителят на НАТО предизвестява за риск от нов спор в Европа .

Кремъл упрекна НАТО в ескалация на напрежението с този ход. Русия счита алианса за опасност и упорства за правни гаранции, че няма да се уголемява по-нататък на изток, в това число в Украйна. Но Съединени американски щати споделиха, че въпросът е съветска експанзия, а не разширение на НАТО.

Джонсън разяснява, че " разузнаването е доста ясно, че има 60 съветски бойни групи по границите на Украйна , проектът е за светкавична война, която може да унищожи Киев, всеки може да види този проект. Трябва да покажем доста ясно на Кремъл, на Русия, че това би била пагубна стъпка . "

Джонсън добави, че Обединеното кралство е с народа на Украйна.
 Пълна готовност на НАТО в Източна Европа поради Украйна
Пълна готовност на НАТО в Източна Европа поради Украйна

Алиансът е в подготвеност да изпрати още бойни кораби и самолети

Даунинг стрийт разяснява, че няма проекти за изпращане на английски бойни войски за отбрана на Украйна.

Длъжностни лица споделят, че не е имало съответни закани за английските дипломати, само че към половината от чиновниците, работещи в Киев, ще се завърнат в Обединеното кралство . Съединени американски щати подредиха на родственици на чиновниците на посолството им да изоставен, заявявайки, че инвазия може да пристигна " когато и да е ".

Ходовете на посолството бяха разказани като защитни и не се счита, че през последните 24 часа не се е случило нищо съответно , което да задейства решенията на Съединени американски щати и Обединеното кралство.

Около 30 английски дипломати - в това число посланикът - остават в Украйна. Външният министър Лиз Тръс сподели, че английското посолство в Киев продължава да работи , само че " значимо е да се подготвим за всеки възможен сюжет ".

Тя сподели, че Обединеното кралство има " доста мощен пакет от наказания , подготвен за въвеждане " и прикани немският газопровод " Северен поток 2 " към Русия да бъде анулиран при положение на навлизане в Украйна, като сподели, че е " доста, доста загрижена " за европейските енергийна взаимозависимост от Русия.

Запитана за обвиняванията на Обединеното кралство, че съветският президент Владимир Путин възнамерява да сложи промосковска фигура, която да управлява държавното управление на Украйна , Трус отхвърли да посочи източника на разследващите данни.

" Ще се противопоставим на всяко деяние на Русия, която се пробва да повлияе на демокрацията , която се пробва да подкопае Украйна, да прави саботажи. Ще се противопоставим ".
 И Англия се втурна да изтегля дипломати от Украйна
И Англия се втурна да изтегля дипломати от Украйна

" В отговор на възходящата опасност от страна на Русия "

Джонсън разяснява, че е посешавал Украйна и познава хората в страната, " моята преценка е, че ще се бият ". " Нахлуването в Украйна от съветска позиция ще бъде мъчително, принудително и кърваво ". " Мисля, че е доста значимо хората в Русия да схванат, че това може да е нова Чечения .

Попитан дали е неизбежна нашествието , Джонсън сподели: " Трябва да ви кажа, че мисля, че разузнаването е много тъмно в този миг. Със сигурност има доста, доста огромен набор от съветски сили и ние би трябвало да предприемем нужните стъпки . "

" Не мисля, че това по никакъв метод не е неизбежно , мисля, че здравият разсъдък към момента може да надделее . "

Русия е заграбвала украинска територия и преди, когато анексира Крим през 2014 година, след яростни митинги в Украйна, които смъкнаха проруския президент на страната. Руските сили превзеха Крим преди територията да гласоподава за присъединение към Русия на референдум, който Западът и Украйна считат за противозаконен.

Подкрепяните от Русия бунтовници управляват региони от Източна Украйна покрай границите на Русия в спор, който взе живота на към 14 000 души. Мирното съглашение от 2015 година надалеч не е изпълнено.

В неделя Министерството на външните работи на Обединеното кралство упрекна Путин, че възнамерява да сложи промосковска фигура отпред на държавното управление на Украйна .

Човекът, посочен от външното министерство на Обединеното кралство - някогашният украински народен представител Евген Мураев - назова изказванията " глупави " в изявление за " Ройтерс ".
 Москва подозира, че Киев готви провокация в Източна Украйна
Москва подозира, че Киев готви провокация в Източна Украйна

Вероятността от боен спор в района е по-голяма от всеки път, обезпокоен Песков
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР