Премиерът Бенямин Нетаняху е скептичен относно плановете на командването на

...
Премиерът Бенямин Нетаняху е скептичен относно плановете на командването на
Коментари Харесай

Израелският премиер отлага операцията в Газа поради съмнения в плановете на военните

Премиерът Бенямин Нетаняху е песимистичен по отношение на проектите на командването на военните и е решен да отсрочи началото на сухопътната интервенция в линията Газа, в това число с цел да завоюва време за договаряния за освобождението на заложниците. Това заяви порталът Axios с позоваване на американски чиновници.

Според източници на изданието президентът на Съединени американски щати Джо Байдън методично се пробва да реализира закъснение на сухопътната интервенция в Газа, с цел да „ завоюва време за Бенямин Нетаняху, който има свои аргументи за закъснение “. Премиерът не е податлив да рискува и е „ ненапълно песимистичен по отношение на проектите на израелската войска “ във връзка с Газа, споделят събеседниците на портала. Нетаняху се нуждае от време, с цел да изслуша разнообразни гледни точки и да даде на договарящите повече благоприятни условия за освобождение на заложниците, до момента в който армията се приготвя за интервенцията в Газа, обясниха източниците.

Times of Israel заяви във вторник, че сухопътната интервенция на Израел в Газа може да бъде отсрочена за дълго време или въобще да не се състои. Армията разгласи цялостна подготвеност за интервенции в бранша, откакто за 16 дни нанесе повече от 550 ракетни удара, отбелязва вестникът. Според американската телевизионна компания CNN Вашингтон е оказал напън върху Израел, призовавайки го да отсрочи началото на интервенцията и да освободи арестуваните в анклава заложници. Въпреки това държавният секретар Антъни Блинкен сподели по NBC, че еврейската страна би трябвало да вземе лично решение по този въпрос, а Съединените щати могат единствено да поучават.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР