Премиерът акад. призова Съветът за електронни медии да предприеме мерки

...
Премиерът акад. призова Съветът за електронни медии да предприеме мерки
Коментари Харесай

Акад. Денков с призив към СЕМ: Да погледнат какво могат, а не какво не могат да направят за борбата с дезинформацията

Премиерът акад. прикани Съветът за електронни медии да предприеме ограничения за по-активна битка с дезинформацията, хибридните офанзиви и неспазването на етичните правила.

Според неговите наблюдения, доста от проблемите, с които се сблъскваме, са резултат от феномена на необятно затворените очи. „ Крайно време е Съвет за електронни медии да се опита да види какво може да направи, с цел да се оправи с проблемите за дезинформацията, хибридните офанзиви, неспазването на етичните правила, а не да изяснява какво не може да направи. Биха могли да предизвикват полемика по тази тематика, да поканят публицистите, които са свързани с етиката, академични преподаватели. Призивът ми към тях е да погледнат какво може да направи, а не какво не може “, уточни министър-председателят.

Думите му пристигнаха в отговор на ръководителя на Съвет за електронни медии Соня Момчилова, която се оплака, че Денков е показал „ груба интервенция “ в самостоятелния регулатор като е изказал изказванието, че „ Има доста сериозна дезинформация и Съвет за електронни медии явно не си прави работата “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР