Премиерът акад. Николай Денков заяви, че намерението на Австрия да

...
Премиерът акад. Николай Денков заяви, че намерението на Австрия да
Коментари Харесай

Премиерът за намерението на Австрия за Шенген: Преговорите не са приключили

Премиерът акад. Николай Денков съобщи, че желанието на Австрия да поддържа " въздушен Шенген " за България е стъпка в вярната посока и че договарянията не престават.

" Току що от Брюксел пристигна новината че Европейска комисия приветства желанието на Австрия да отдръпна ветото за влизане на България и Румъния в Шенген, само че единствено по въздух. Това което продължаваме да настояваме е, че договарянията би трябвало да продължат до последния вероятен миг. Има какво още да се предоговори, тъй че не престават срещите. Днес има среща на външните министри, аз ще се видя с канцлера на Австрия, тъй че претоварите не са завършили ", сподели Денков.

На въпрос дали предлагането на Австрия е стъпка в вярната посока, той отговори:

" Разбира се, че е стъпка в вярната посока тъй като до момента както знаете Австрия вземаше доста изрично мнение. Това че има смяна в тази позиция към този момент дава опция за договаряния. Никакви специфични условия за България ние няма да приемем, само че в случай че става въпрос за съблюдаване на общите европейски правила, несъмнено че ще ги съблюдаваме ", добави министър председателят.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР