Премиерът акад. Николай Денков възложи на четирима министри – на

...
Премиерът акад. Николай Денков възложи на четирима министри – на
Коментари Харесай

Четирима министри имат 1 седмица да предложат мерки срещу агресията у нас

Премиерът акад. Николай Денков разпореди на четирима министри – на вътрешните работи, на труда и обществената политика, на правораздаването и на образованието и науката , да предложат ограничения против експанзията. В период от една седмица те би трябвало да разпознават неработещите механизми за справяне с насилието в ръководените от тях сфери и да посочат какво би трябвало се предприеме, в това число в системи отвън изпълнителната власт, с цел да се обърне отрицателната наклонност.

Той прикани родителите и учителите да дават персонален образец: „ Една ваша добра постъпка, която да се запомни за цялостен живот, е по-важна от 10 урока по морал. “ Според акад. Денков медиите и известните персони в обществените мрежи също могат да оказват помощ в битката с експанзията, като демонстрират положителното и красивото, вместо да популяризират насилието.
Причина за незабавните ограничения е следващият случай на експанзия против млада жена и неналичието на съответни дейности от страна на правосъдната система

„ Време е всеки от нас да поеме своята роля и отговорност, с цел да пресечем настъплението на експанзията и болката в нашия живот “, съобщи акад. Денков при започване на постоянното държавно съвещание през днешния ден.
Премиерът акцентира, че органите на реда би трябвало да употребяват мощ единствено когато е належащо, а в останалото време да бъдат „ мощ на положителното “.

„ Който не схваща разликата, няма място в Министерство на вътрешните работи “, съобщи министър-председателят.
Акад. Денков приканва народните представители да одобряват верните закони, които пазят жертвите и не оставят малки врати за изплъзване на насилниците. Политиците би трябвало да дават позитивен образец, а не обществено да се държат нападателно, акцентира още министър председателят.

Той се обърна и към прокурорите и съдиите, от които се чака да употребяват пълномощията си, с цел да защитят жертвите, а не насилниците.

„ Хората желаят правораздаване, а не незаинтересованост и равнодушие към човешката болежка “, безапелационен беше министър-председателят.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР