Премиерът акад. Николай Денков поздрави новия български еврокомисар Илияна Иванова

...
Премиерът акад. Николай Денков поздрави новия български еврокомисар Илияна Иванова
Коментари Харесай

Премиерът поздрави за рождения ѝ ден новия български еврокомисар

Премиерът акад. Николай Денков поздрави новия български еврокомисар Илияна Иванова в телефонен диалог през днешния ден. Поводите са два – избора да съставлява страната ни в Европейската комисия и нейния рожден ден, оповестиха от държавната пресслужба.

Министър-председателят изрази задоволството си от отличното показване на Илияна Иванова при чуването ѝ за поста и от впечатляващата поддръжка при гласуването на кандидатурата ѝ в Европейския парламент. Акад. Денков ѝ пожела здраве и сполучлива работа.

След гласуването в Страсбург следва Иванова да бъде назначена с поддръжката на Съвета на Европейски Съюз. Предвижда се тя да заеме поста на еврокомисар по нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта до края на мандата на Европейска комисия идната есен.

Постът беше освободен по-рано тази година от Мария Габриел, която беше определена за вицепремиер и министър на външните работи, както и за ротационен министър-председател през вторите девет месеца на държавното управление.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР