Премиерът акад. Николай Денков посети държавната болница Д-р Стамен Илиев

...
Премиерът акад. Николай Денков посети държавната болница Д-р Стамен Илиев
Коментари Харесай

Премиерът Денков посети Монтана, обеща хеликоптерна площадка за местната болница

Премиерът акад. Николай Денков посети държавната болница „ Д-р Стамен Илиев " в Монтана и даде обещание поддръжка за децата и учениците. Той прегледа отделенията по акушерство и гинекология и неонатология, видя първото бебе в града за годината Александра и съобщи, че държавното управление ще продължи целенасочената си поддръжка за бебетата и децата.
„ Вече започнахме с безплатните детски ясли и градини в бюджетите за 2023-та и 2024 година, през идващите години тази политика ще се постанова и ще отделяме от ден на ден средства за децата и учениците, което е изключително нужно за Северозападна България ", сподели министър председателят, представен от Българска телеграфна агенция.
Денков заяви, че болничното заведение в Монтана е получила 160 хиляди лв. за подготовка за създаване на хеликоптерна площадка за превозване на тежко заболели. В идващите месеци, до една година, площадката би трябвало да бъде построена по думите на премиера. В страната са обособени шест бази за хеликоптери, от които на всяко едно място, на което стане злополука или друго злополучие, ще може да дойде хеликоптер, да вземе ранените и да ги транспортират до най-близката болница, сподели още Николай Денков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР