Премиерът акад. Николай Денков отчита тримесечната работа на кабинета си,

...
Премиерът акад. Николай Денков отчита тримесечната работа на кабинета си,
Коментари Харесай

Денков отчита три месеца работа на кабинета. Държавата с два вида помощ за пострадалите от потопа

Премиерът акад. Николай Денков регистрира тримесечната работа на кабинета си, отговаряяки на въпроси на жители и медии по време онлайн лъчение във Facebook. Първата тематика, която засегна беше възобновяване на обитаемоте места по Южното Черноморие, потърпевши от наводненията на 5 септември. 

" Тази заран още веднъж се чух с хората в щаба в Царево. Пуснато е електричеството на всички места, пусната е водата. Все още има проблеми за пиянство, само че за битова потребности може да се употребява. Има към момента проблеми с пътищата. Постепенно, благодарение на Министерство на вътрешните работи, се изнасят летовниците. Все още има усложнения поради разрушените мостове и нарушената настилка. Очаква се през идващите дни да се оценят най-спешните поправки, които би трябвало да се създадат. Веднага ще бъдат провиснал средства, с цел да могат да стартират ремонтите през Агенция " Пътна инфраструктура ", съобщи министър председателят.

Денков увери, че жителите, чието имущество е потърпевшо при наводнението, могат да се възползват от два типа финансова помощ от страна на страната. Едната е обвързвана с нарушавания по домовете и постройките, която може да бъде в размер на до 1512 лева на домакинство. Другата помощ е за развалени електроуреди, а нейният размер е до 2500 лева, посочи той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР