Премиерът акад. Николай Денков очерта основните дейности на правителството през

...
Премиерът акад. Николай Денков очерта основните дейности на правителството през
Коментари Харесай

Николай Денков: Заели сме се с тежки реформи

Премиерът акад. Николай Денков очерта главните действия на държавното управление през идната година и половина, като ги групира в три групи.

" Първата група е обвързвана с рационализиране на българските институции, които имат забавени промени от години. Всички ги знаем. Но по една или друга причина тези промени не се случват или се случват половинчато. Имам поради преди всичко правосъдната система, където през последните месеци всички виждате, че има доста дейна работа и значителен прогрес. Тук са държавната и регионалната администрация, която би трябвало да бъде цифровизирана. Това значи да се трансформират и настройките и метода на хората, които работят в тях.

Тук са и образованието и опазването на здравето като съществени области, в които в случай че обществото не успее да отиде на модерно равнище няма късмет да се оправи с другите си задания. Това са тежки промени, които би трябвало да бъдат осъществени и дръзвам да кажа, че имаме много явен проект по какъв начин да се случи.

Единственото усложнение е, че не може всичко еднообразно интензивно да се движи и по тази причина през последните седмици нашият фокус блеше ориентиран извънредно към правосъдната промяна, където дружно с сътрудниците от Народното събрание успяхме да създадем няколко основни крачки ", сподели министър председателят.

Очаквайте детайлности!

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР