Премиерът акад. Николай Денков обяви дългосрочни амбиции на настоящото правителство.Нашата

...
Премиерът акад. Николай Денков обяви дългосрочни амбиции на настоящото правителство.Нашата
Коментари Харесай

Денков: Имаме проблем с президентството

Премиерът акад. Николай Денков разгласи дълготрайни упоритости на актуалното държавно управление.

" Нашата стратегия е планувана за момента до края на 2024 година с ясната поръчка, че в случай че всичко върви добре, сме подготвени да продължим и напред. Първата група от действия е обвързвана с рационализиране на българските институции, които имат забавени промени от години – имам поради правосъдната промяна, където има доста дейна работа и значителен прогрес ", сподели той.

Той акцентира, че съществени области са и образованието, и опазването на здравето, които в случай че обществото не успее да отиде на друго равнище, няма да се оправи.

" Не може всичко с идентична активност да се движи и по тази причина нашият фокус беше ориентиран към правосъдната промяна, където с сътрудниците от Народно събрание успяхме да създадем доста основни крачки ", добави той.

Денков разяснява, че е значимо консолидираното в интернационалните институции. " Много значима и във връзка с бизнеса е и нашата упоритост да влезем и в Еврозоната ", сподели той и уточни, че доста съществено се работи в малко време да влезем в Организацията за икономическо съдействие и развиване.

Премиерът означи, че наред с присъединението на страната ни в Шенген и Еврозоната, има прогрес и във връзка с Организацията за икономическо сътрудничество и раз, съобщи БГНЕС.

" Третата група действия е модернизацията на българската стопанска система. Ние имаме дълбокото разбиране, че нашият район – България, прилежащите страни, би трябвало да работим дружно. Ние постоянно демонстрираме, че можем да бъде устойчиви на рецесии, където другите страни имат застоялост. Смятаме, че този капацитет може да бъде доста по-висок, по тази причина би трябвало да развием нашите институции и да задълбочим доверието в интернационален проект ", сподели още Денков. Според премиера би трябвало да си сложим упоритост за положително обучение и по-добър метод на живот.

" До момента има една институция, която не се включва в този развой – президентството. Това е разочароващо и би могло да бъде много нездравословно, по тази причина моят съвет е да търсим разговора ", съобщи той.

Денков е безапелационен, че другите партии – Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ, " Възраждане ", сега не оферират нищо положително и повода е, че нямат положителна опция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР