Премиерът акад. Николай Денков обяви, че тепърва ще се уточнява

...
Премиерът акад. Николай Денков обяви, че тепърва ще се уточнява
Коментари Харесай

Премиерът акад. Николай Денков от Царево: Очакваме доброволци, които пътуват насам

Премиерът акад. Николай Денков разгласи, че занапред ще се прецизира при бедствието в община Царево, като първичните данни са за двама умряли и трима изчезнали .

„ Тези, които са починали, информацията е за един мъж и една жена. Изчезналите са две дами и един мъж. (…) Имаше сигнали за деца, които се чустваха застрашени. Те са в сигурност, намират се по високите етажи. Няма блокирани хора “, посочи той по време на брифинг пред публицисти в бедстващия град.

Електричеството е спряно , тъй като има заплаха от токови удари, изясни министър-председателят. По думите му то няма да бъде възобновено, до момента в който водата не се оттече, което нямало да стане довечера. Акад. Денков прикани през идващите 48 часа никой да не влиза в морето , тъй като било рисково, бурно и нечисто. Той добави:

„ Водата в мрежата е нечиста, нарушена е чистотата, по тази причина би трябвало да се изчака, да се вършат проби и да излезе известие от ВиК, че водата може да се пие, в този момент може да се употребява единствено за битови потребности. Очакваме доброволци, които пътуват насам, апелът е всички те да минат през щаба в Царево, тъй че да се знае кой какво прави. “

От Националния институт по метеорология и хидрология оповестиха, че се чака прекъсване на дъждовете . През това време водата ще се оттича, само че теренът е комплициран и ще отнеме време, означи акад. Денков. Той удостовери, че поради нарушени мостове някои обитаеми места на юг са били откъснати. Премиерът посочи, че в района няма язовири, които да основават заплаха.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР